Knoebels Amusement Resort sluit klassieker om nieuwe attractie te openen

Onlangs kondigde het Amerikaanse pretpark Knoebels Amusement Resort haar nieuwe attractie Tornado aan. Om plaats te maken voor deze aanwinst moet het park jammer genoeg afscheid nemen van haar klassieke Flying Carpet attractie.

 

Knoebels Amusement Resort vierde het nieuwe jaar met de aankondiging van een nieuwe attractie. Wanneer het park weer opent op 25 april 2020 zal men plaats kunnen nemen in Tornado. Tornado is een attractie die een beetje lijkt op een ballonmolen, maar zonder de typische ballonnetjes. Je neemt hier plaats op een van de vier stoeltjes die aan elke arm bevestigd zijn. De gondels met stoeltjes kunnen rond hun as draaien, een beweging die je zelf in de hand hebt.

 

 

De nieuwkomer brengt ook een afscheid met zich mee. Het park neemt na ongeveer 20 jaar afscheid van de klassieke attractie 1001 Nacht, een attractie van het type Flying Carpet. Volgens het park komt het verwijderen van de attractie verder uit de leeftijd, waardoor het technische onderhoud te hoog wordt in combinatie met de verminderde interesse door de bezoekers om een ritje te maken.

 

 

Bron en foto: Knoebels Amusement Resort