Universal Studios Beijing toont vooruitgang aan Suspended Powered Coaster

In Peking wordt hard gewerkt aan het gloednieuwe themapark Universal Studios Beijing. Als alles goed gaat zal dit park geopend worden in 2021. In het pretpark zullen themagebieden aan bod komen zoals Wizarding World of Harry Potter, Jurassic World, Transformers, Kung Fu Panda en de Minions.

 

In het Chinese Peking wordt een Universal Studios park gebouwd. Dit park werd voorheen voorgesteld in een filmpje maar heel veel informatie over welke attracties er precies zullen openen is nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat er drie achtbanen komen te staan en een Fast and The Furious attractie.

 

 

Het park zal bestaan uit meerdere themadelen die in het teken staan van onder andere de Wizarding World of Harry Potter, Jurassic World, Transformers, Kung Fu Panda en de Minions. Verder zullen we er minstens drie achtbanen terugvinden. Er doken al enkele bouwfoto’s op van deze banen.

 

 

De grootste achtbaan wordt eentje van B&M die een kloon lijkt van de Incredible Hulk Coaster. Deze achtbaan zal gelanceerd worden door een bandenlancering en zal meerdere inversies tellen zoals: een looping, Zero G Roll en Cobra Roll.

De tweede achtbaan wordt van het type Suspended Powered Coaster zoals we die kennen uit Europa-Park met Arthur. Het precieze thema voor de Universal versie is voorlopig nog niet bekend. Wel is het veilig aan te nemen dat deze gebouwd wordt door Mack Rides.

 

 

De derde achtbaan lijkt een kopie te worden van de Harry Potter achtbaan Flight of the Hippogriff. De bouwer is nog een beetje een twijfelgeval aangezien dit type achtbaan in andere Universal parken gebouwd werd door Vekoma maar ook door Mack Rides.

 

 

Universal Studios Beijing wordt het 5de resort van Universal. Naast het resort in Peking (China) is er ook een resort in Osaka (Japan), Sentosa (Singapore), Californië (Verenigde Staten van Amerika) en Florida (Verenigde Staten van Amerika). In Florida wordt momenteel gewerkt aan een 3de pretpark nadat in 2017 ook al een gloednieuw waterpark opende. Hierdoor komt het totaal aantal pretparken van Universal binnenkort op 7 te staan.

 

Bron en foto’s: RCDB, VHCoasters