Spectaculaire Vekoma achtbaan voor nieuw Bosnisch pretpark

Er zijn plannen voor een nieuw pretpark in Bosnië en Herzegovina. Mocht dit park er effectief komen dan zou dit het grootste pretpark van het land worden en het eerste pretpark van het land met rollercoasters. De ondernemer Mohamed Farrag beloofd alvast een spectaculaire achtbaan van Vekoma te gaan bouwen.

 

Magic Land werd via een persconferentie voorgesteld aan de leiders van het land en de verzamelde pers. Het park komt te liggen in de stad Lukavac, in Bosnië en Herzegovina. Magic Land heeft al de steun van de gemeente, maar de bouwvergunningen moeten nog verkregen worden en er worden investeerders gezocht om het project te financieren.

 

Attracties:

Er staat een brede waaier aan attracties op de planning zoals bowling, kartbanen en een grote speeltuin met 50 kinderattracties. Ook zou er een gedeelte komen met lasergames, VR-attracties en een darkride. Verder plant men meerdere shops en horecapunten.

 

Thrillrides:

Ook worden er thrillrides in het park gebouwd met onder andere een droptoren en Star Flyer van Funtime.

 

Achtbanen:

Met wat we nu al weten zouden er mogelijk twee achtbanen komen, een Euro-Fighter van Gerstlauer met de lay-out die we al kennen van Tantrum in Six Flags Darien Lake. Maar of deze er effectief komt of eerder een voorbeeld is, blijft onzeker.

 

 

Tot slot zou er nog een Vekoma 2de generatie looping coaster komen waarvan het model Bermuda genoemd wordt. Dit model heeft 3 inversies, veel richtingswisselingen en airtime. De Bermuda rollercoaster is een gloednieuw model dat we kennen van Lech Coaster in het Poolse pretpark Legendia.

 

 

 

Het park deelde eerst nog een filmpje waarin een Vekoma Wildcat achtbaan aangekondigd werd, maar besliste nadien toch voor een groter type te gaan. Maar het blijft natuurlijk afwachten of al deze plannen effectief gerealiseerd worden.

 

 

 

Bronnen: Parks & Coasters Worldwide, Magic Land Bosnia and Herzegovina, RCDB