Nieuwe achtbaan in Nigloland volop in aanbouw

Na de sluiting van de Big Apple-achtbaan Chenille ging het Franse pretpark Nigloland meteen aan de slag om plaats te maken voor haar nieuwe achtbaan Noisette Express. Heel veel details zijn over deze nieuwigheid nog niet bekendgemaakt, maar ze werd ontworpen door Art Engineering.

 

In het Franse pretpark Nigloland kwamen in november de eerste trackdelen toe van de nieuwe achtbaan Noisette Express. Ondertussen gingen de werken goed vooruit en zijn er al heel wat trackdelen opgebouwd.

Deze nieuwigheid zal een familiaal baanverloop hebben en werd ontwikkeld door het Duitse bedrijf Art Engineering. Dit bedrijf ontwierp ook mee de kinderachtbaan Ba-a-a-Express in Europa-Park en Wonder Mountain’s Guardian in Canada’s Wonderland die een verticale drop-track element van 9,1 meter bevat.

De trackdelen kwamen stevig verpakt aan in het pretpark. Nu worden de trackdelen met verpakking en al opgebouwd. Dit wordt meestal gedaan wanneer er nog veel werkzaamheden rond de rollercoaster zullen plaatsvinden zoals het aanbrengen van verschillende decoratie-elementen.

Noisette Express zal een achtbaan worden voor de hele familie. Kinderen kunnen onder begeleiding een ritje maken vanaf 90 cm. De achtbaan werd ontworpen door Art Engineering, de theming door P&P Projects. De lengte van de baan wordt 220 meter en je legt het parcours tweemaal af. Het project is een investering van 3 miljoen euro.

 

Bron & Foto’s: Nigloland