Nieuwe achtbaan Tivoli Gardens bijna klaar voor opening

Tivoli Gardens, een pretpark in de Deense hoofdstad Kopenhagen, is bijna klaar met de bouw van een nieuwe achtbaan. Het park opent dit jaar een nieuwe Powered Coaster die een oude gelijkaardige baan vervangt. Het wordt de tweede nieuwe achtbaan van het park dit jaar, want ook de kinderachtbaan Karavanen werd vervangen door een nieuw exemplaar.

 

In het Deense pretpark Tivoli Gardens werd onlangs het treintje van de nieuwe achtbaan Mælkevejen op de track geplaatst en vonden de eerste testritten plaats, wat betekent dat de laatste sprint naar de eindmeet ingezet werd. De nieuwe achtbaan is een Powered Coaster, gebouwd door Mack Rides.

 

Plaatsen laatste track

 

Eerste testritten

 

Mælkevejen vervangt de oude Powered Coaster Odinexpressen. Het nieuwe exemplaar is net iets hoger, langer en behaalt daardoor ook een hogere snelheid. De opening van de achtbaan is gepland op 6 december 2019. Tot die tijd zullen er nog testritten plaatsvinden.

 

Bron en filmpje: Parkerlebnis