Indrukwekkende achtbaan in opbouw bij Bush Gardens Williamsburg

In het Amerikaanse park Bush Gardens Williamsburg wordt volop gebouwd aan een indrukwekkende nieuwe achtbaan die volgend jaar zal geopend worden. Pantheon wordt een multi-launch-coaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. De achtbaan zal meerdere lanceringen bevatten en een metershoge spike. De eerste baandelen werden al geplaatst.

 

De bezoekers van Bush Gardens Williamsburg kunnen uitkijken naar volgend jaar, want dan kunnen ze plaatsnemen in een spectaculaire nieuwe achtbaan. Pantheon wordt een achtbaan met meerdere lanceringen, die je zowel vanuit stilstand lanceren als een boost geven tijdens de rit. De achtbaan behaalt een topsnelheid van 116,7 km/h en gaat over een tophat met een hellingsgraad van 95°. Verder zal je zowel voorwaarts als achterwaarts een metershoge spike trotseren.

 

 

Pantheon zal in totaal vier launches bevatten, waarbij je telkens sneller gaat. De eerste maal word je gelanceerd aan 57,9 km/h (voorwaarts), vervolgens aan 80,4 km/h (voorwaarts), nogmaals aan 98,2 km/h (achterwaarts) en uiteindelijk aan 107,8 km/h (voorwaarts). De topsnelheid die bereikt wordt zal elders in de baan mogelijk gemaakt worden.

Deze achtbaan krijgt een lengte van 1.014,4 meter, maar doordat je voorwaarts en achterwaarts gaat op de spike, zal je een totale afstand afleggen van 1.280 meter. Een ritje op Pantheon zal 2,5 minuten duren. Op de baan zullen twee treintjes rijden die telkens plaats bieden aan 20 personen.

De naam van de achtbaan refereert naar een groep goden uit de Romeinse religie en mythes. Deze goden zijn Neptunus, Minerva, Mercurius, Pluto en Jupiter.

De bouwwerken zijn ondertussen volop bezig.

 

Bron: Bush Gardens, RCBD

Foto’s: Bush Gardens, BGWFans