Fårup Sommerland start met bouw nieuwe achtbaan

Bij het Deense pretpark Fårup Sommerland gingen de werkzaamheden voor de nieuwe achtbaan van start. Men is momenteel bezig met graafwerken op de locatie waar Saven geopend zal worden. Saven wordt een achtbaan van het type Family Boomerang, gebouwd door Vekoma.

 

Fårup Sommerland, een pretpark in het noorden van Denemarken, is begonnen met de eerste graafwerken voor de nieuwe achtbaan Saven die er volgend seizoen geopend zal worden. Deze Family Bomerang van de Nederlandse bouwer Vekoma wordt 24,2 meter hoog en 460 meter lang, waarmee het de hoogste achtbaan in het park wordt. De uitgestrekte lay-out van de nieuwe achtbaan neemt je mee door een bebost gebied en over een kleine vijver met een watereffect.

 

 

Nog enkele bouwfoto’s: 

Saven zal je kunnen vergelijken met Raik in Phantasialand of Tweestryd in Wildlands, al is die laatste een duellerend exemplaar. Op de baan zal een trein rijden waarin 20 personen kunnen plaatsnemen, wat goed is voor een capaciteit van 700 personen per uur. Om een ritje te mogen maken bedraagt de minimum lichaamslengte 0.95 meter.

 

 

Bron en foto’s: Fårup Sommerland