Werkzaamheden gestart voor nieuwe achtbaan Bellewaerde

In het West-Vlaamse Bellewaerde zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de nieuwe familie-achtbaan. Er is een grote open bouwplek verschenen langs het water, waar de nieuwigheid voor het seizoen 2020, komt te staan.

 

Achter de Piratenboot en Dawson Duel is men in pret- en dierenpark Bellewaerde begonnen met het rooien van bomen. “Hier bouwt Bellewaerde aan een nieuw avontuur”, valt er te lezen op een bordje bij de bouwplaats. Op dit grote open perceel verschijnt namelijk tijdens de komende maanden een nieuwe familie-achtbaan die de werktitel ‘Canada Coaster’ heeft meegekregen. Momenteel wordt het gebied bouwklaar gemaakt, zodat men binnenkort kan starten met de echte bouwwerkzaamheden.

De Canada Coaster, gelegen in het themagebied Canada, wordt een familie-achtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Het park zelf heeft nog geen details bekendgemaakt, maar door de bouwaanvraag zijn er reeds enkele details gekend. Zo zal de achtbaan een kettinglift van 17 meter hoog krijgen en een zogenaamde spike van bijna 19 meter hoog. De trein zal dus zowel voor- als achterwaarts over de baan rijden.

Er waren enkele complicaties toen de bouwaanvraag voor de eerste maal werd ingediend. Het Agentschap Natuur en Bos maakte zich zorgen over de hoeveelheid bomen die plek moesten ruimen voor de nieuwe achtbaan. Het park heeft vervolgens de aanvraag ingetrokken en samen met het agentschap gekeken hoe dit moest aangepakt worden. Daarna werd de bouwaanvraag voor een tweede maal (en met succes) ingediend.

De opening van deze investering van 7,5 miljoen euro staat gepland voor volgend jaar. Wanneer de achtbaan klaar zal zijn voor het publiek is nog onbekend.

Het volledige project kan je op de voet volgen via onze bouwupdates.

 

 

Foto’s: themeparkfreaks.eu