Chocolate Nation verwelkomt 100.000ste bezoeker

Gisteren was een hoogdag bij Chocolate Nation, het belevingsmuseum verwelkomt haar 100.000ste bezoeker en toont hiermee aan dat chocolade een belangrijke trekpleister is voor toeristen die Antwerpen bezoeken.

 

Eind januari 2019 opende Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld, haar deuren.  Negen maanden later overschrijdt dit belevingsmuseum de kaap van 100.000 bezoekers.  Een succesverhaal dat niet onopgemerkt voorbij gaat.

De gelukkige bezoeker, Lutgarde Horions uit Vremde, werd letterlijk in de chocolade gezet.  Naast een overheerlijk Belgisch chocoladepakket en een officiële oorkonde mag zij zich verlekkeren op een jaarlang gratis toegang tot Chocolate Nation met een persoon naar keuze.  “Ik ben gek op chocolade, dit is als een droom die uitkomt!” zegt deze supergelukkige bezoeker. “Ze gaan mij hier veel zien, want op amper een halfuurtje ben ik hier met de tram.”

 

De mijlpaal van 100.000 bezoekers, is niet de enige pluim die Chocolate Nation zich op korte tijd kan toe eigenen.  Zo ontving het belevingsmuseum eerder dit jaar de Culinary Innovation Marketing Award van Gault&Millau, staat het al meer dan zes maanden onafgebroken in de top drie van tripadvisor van dingen te doen in Antwerpen, heeft het een score van 4,6 op 5 op google en staat het mee in de chocoladegids 2020 van Gault&Millau.

 

“Het mooiste compliment zijn de blije gezichten van onze bezoekers” zegt Jeroen Jespers, Managing Partner van Chocolate Nation.  “Dit is een verdienste van al onze medewerkers die er samen voor zorgen dat onze bezoekers van een optimale beleving kunnen genieten, elke dag opnieuw.”

“Het succes van Chocolate Nation kan ook gelinkt worden aan de invulling en interactief karakter van het museum.  Geen saaie borden met ellelange teksten, maar een beleving die alle leeftijden en nationaliteiten weet te boeien” zegt Mickelle Haest, Managing Partner van Chocolate Nation.

 

Ook op social media doet Chocolate Nation het bijzonder goed, met meer dan 17.500 volgers op facebook en bijna 10.000 volgers op instagram.