Pairi Daiza viert Halloween in stijl

Halloween komt er aan, een evenement dat we ook hier bij Pairi Daiza niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Negen dagen lang (van 26 oktober tot en met 3 november) zullen we ‘s avonds verlengd open blijven tot 21 uur, en dit met tientallen animaties, spektakels, shows, optredens en activiteiten op het programma! Daarnaast krijgen ook de dieren speciale Halloween-voedersessies, en kunnen onze bezoekers oog-in-oog komen te staan met de griezeligste bewoners van het dierenrijk…

 

 

Heel concreet zal Pairi Daiza tussen deze zaterdag 26 oktober en zondag 3 november geopend zijn van 10 tot 21 uur. Zo krijgen bezoekers drie uur langer de kans om te genieten van alle feërieke festiviteiten in het park. En er zijn er veel. Lees maar mee:

 

Animaties vanuit het hiernamaals

Op het programma staan onder meer fantastische mappingshows, waarbij videoprojecties op de middeleeuwse abdijtoren van Cambron elke bezoeker kippenvel zullen geven. Maar liefst de helft van de projecties zijn nieuw, en vertellen het verhaal van de geesten van drie monikken van de abdij van Cambron. Elke avond bij het invallen van de duisternis zijn er meerdere voorstellingen voorzien.

De hele dag lang kunnen bezoekers trouwens oog in oog komen te staan met vreemde creaturen op de wandelpaden van Pairi Daiza. Of het nu gaat om griezelpanda’s, gigantische levende vogelverschrikkers of mythische boswezens: allen zullen ze de parkbezoekers betoveren met prachtige choregraphieën wanneer ze ze tegen het lijf lopen.

Bij het vallen van de avond zal een koor van spookmonikken alle zintuigen bespelen met hun allergriezeligste gezangen. Onze bezoekers kunnen hen echter niet aanspreken want… ze kunnen hen niet zien.

Tegelijkertijd komt het collectief Pyronix onze bezoekers verbazen met spectaculaire vuurshows, waarbij vlammen en vonken door de lucht vliegen. Deze acrobaten en jongleurs doen de monden openvallen met hun duizelingwekkende kunsten temidden van de vlammen.

 

’S Avonds? Dansen!

 

Salsa du Démon (26/10 > 28/10)

Voor de allerkleinsten tot 18u30 : DJ Démon nodigt alle kinderen samen met zes demonische dansers uit voor een duivelse salsales !

Voor allen vanaf 19u : Een demonisch salsa-bal voor iedereen !

 

Mexicaans Bal (29/10 > 31/10)

Voor de allerkleinsten tot 18u30 : De artiesten van Le Ballet Macabre komen langs met een DJ voor hun bal in het thema van het Mexicaanse ‘Dia de los Muertos’.

Voor allen vanaf 19u : Een bal in het thema van Dia de los Muertos voor iedereen!

 

Heksenbal (01/11 > 03/11)

Voor de allerkleinsten tot 18u30 : Met twee animatoren van de Celtic Clover Academy in hun kielzog komt de groep Celtic Seven alle kinderen meenemen in een dans op Keltische muziek.

Voor allen vanaf 19u: Een concert van de Keltische band Celtic Seven die onze bezoekers zal betoveren met haar nieuwe album.

 

Ook de dieren vieren feest

Zin om oog in oog te komen staan met de griezeligste bewonertjes van Pairi Daiza ? Onze slangen, hagedissen en insecten wachten vol ongeduld… Met dank aan onze gidsen en verzorgers leren bezoekers meer over deze diertjes die vaak angst aan jagen maar eigenlijk vaak erg misbegrepen zijn.

Er zijn ook heel wat extra voedersessies voorzien, zodat alle 7.000 inwoners van Pairi Daiza kunnen meegenieten van Halloween . Zo zullen onder meer de vleermuizen, ringstaartmaki’s, gorilla’s, nijlpaarden en leeuwen speciale Halloween-voedersessies voor de kiezen krijgen. Daarnaast is er ook speciaal Halloweenvoedsel voor de penseelzwijnen (om 15 uur) en de mangoesten en stokstaartjes (om 11 uur) voorzien!

 

Lachen voor de foto

Op 11 verschillende plekken in Pairi Daiza zullen speciale foto-taferelen voorzien worden zodat onze bezoekers hun Halloweenbezoek aan ons park kunnen vereeuwigen met een origineel beeld. Zo is er de ‘ketel van de heks’, ‘het pashokje der doodskisten’, het ‘reuzenspook’ en de ‘vleermuiskat’. Maak jezelf onsterfelijk met een onvergetelijke foto!

 

Wedstrijden

Maar liefst vijf wedstrijden worden tijdens Halloween in Pairi Daiza georganiseerd, de ene al gekker dan de andere. Daarbij zijn ook heel wat prijzen voorzien, zoals onder meer geschenkmanden, knuffels, abonnementen voor het seizoen 2020 en de hoofdvogel… een overnachting voor vier personen in ons Pairi Daiza Resort !

Zo is er onder meer een grote pompoen-weegwedstrijd voorzien (waarbij je het gewicht van een pompoen moet zien te raden), maar ook een verkleedwedstrijd waarbij dagelijks abonnementen te winnen zijn. Ook is er een raadwedstrijd én een tekenwedstrijd bij de ringstaartmaki’s voorzien.

En dan vergeten we nog de wedstrijd die de allermooiste vogelverschrikker beloont. Nog tot 31 oktober kan elke bezoeker een zelfgemaakte vogelverschrikker naar het park brengen, die tussen één en twee meter hoog moeten zijn. Allen zullen ze trouwens een plekje krijgen in het park, maar de allermooiste zal zijn maker een verblijf voor 4 personen in het Pairi Daiza Resort bezorgen !

 

Gerechten uit de hel

Uiteraard zijn ook de gerechten die aan onze bezoekers aangeboden worden in alle restaurants van het park in Halloweenthema. Honger? Ga dan langs het duivelse buffet, proef onze zwarte hamburgers,… Een stukje hersenvlees gaat er altijd in, nietwaar? Gelukkig voor de gevoeligste magen verdwijnen de traditionele gerechten niet van onze menukaarten.

 

Halloween in Pairi Daiza, dat vieren onze bezoekers van 26 oktober tot 3 november. Tickets en info : www.pairidaiza.eu