De bouw van het Grand Curiosa Hotel gaat van start bij Liseberg

Na een voorbereiding en planning van ongeveer zes jaar kan de bouw van het Liseberg parkhotel van start gaan. Dit hotel is een eerste fase van een uitbreidingsplan dat men wil uitwerken. Het hotel zal openen op de 100ste verjaardag van het park in 2023. De tweede fase van het uitbreidingsplan wordt een indoor waterpark.

 

Het Liseberg Grand Curiosa Hotel zal heel wat thematisering krijgen en volledig gericht zijn op gezinnen met kinderen. Er komen tussen de verschillende verdiepingen glijbanen en in het restaurant komt een grote houten carrousel uit 1923. Het is de bedoeling om een immersieve beleving aan te bieden. Het concept voor het hotel werd geïnspireerd op de geschiedenis van Gothenburg, de East India Trading Company, gemixt met het unieke Liseberg DNA.

De investering voor het hotel is 1.179 miljoen Zweedse kronen (109 miljoen euro). De bouw van het waterpark zal in 2020 beginnen.