Acht ijzingwekkende nieuwigheden tijdens twintigste editie Walibi Halloween

Al twintig jaar lang is oktober halloweenmaand in Walibi Belgium! Tijdens deze periode laat Walibi zijn bezoekers de grootste angsten doorstaan. Voor de feestelijke editie van zijn halloweenevenement doet Walibi er nog een schepje bovenop! Stoom je klaar voor de verschrikkelijkste Halloween in Walibi ooit met lugubere taferelen en – tot nog toe – ongeëvenaarde angstervaringen!

 

Een Halloween zoals nooit tevoren !

In het jaar 2000 vierde Walibi voor het eerst Halloween. Het pretpark transformeerde zich destijds gedurende drie weekends in oktober in een onheilspellende plek waar kwaad overheerst. Het concept sloeg onmiddellijk aan; amper één jaar later besloot Walibi ook tijdens de herfstvakantie voor Halloween de deuren te openen.  Ondertussen is Walibi Halloween uitgegroeid tot het grootste evenement van België in zijn aard en sleepte het dit jaar, voor de tweede keer op rij, de prijs voor “Beste Halloweenevenement van België”(*) in de wacht.

Walibi Belgium staat bekend om zijn bezoekers jaar na jaar te verrassen met akelige, grensverleggende  uitdagingen. Voor de feestelijke editie van Walibi Halloween doet het pretpark er een schepje bovenop: 9 spookhuizen, 6 scare zones, 4 shows en meer dan 350 monsters zullen het bloed van de pretparkbezoekers doen stollen! Halloween gaat dit jaar door van 12 oktober tot en met 3 november 2019. Op 19, 25, 26, 27, 28, 30, 31 oktober en 1 en 2 november 2019 kan je het uitgillen tot 22u tijdens de negen ijzingwekkende nocturnes!

 

Ongeëvenaarde nieuwigheden

Dit jaar zal de halloweensfeer nóg uitgesprokener zijn dan de voorbijgaande jaren, want de activiteiten zullen zich over het volledige park verspreiden. Hierdoor worden bezoekers van Walibi van het begin tot het einde ondergedompeld in een spannende sfeer.

 

Drie nieuwe spookhuizen versterken het bestaande aanbod:

  • “The House of Silent Jill” , een samenwerking met YouTube-ster “Silent Jill” die in haar vlogs de meest huiveringwekkende plekken afschuimt. Dit spookhuis biedt een bezoektijd van 15 minuten aan, en verzekert een onvergelijkbare belevenis. Om de exclusiviteit van de ervaring te waarborgen, zullen er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn. Hiermee voegt Walibi een premiumervaring toe aan zijn halloweenaanbod.
  • “Nagulai” vermengt zich perfect met het Indiaas-Bollywood thema van “Karma World”, de nieuwe zone waarin het spookhuis zal gelegen zijn. Hier betreden bezoekers een oude stad die door de geest van de Indische prinses “Nagulai” wordt geteisterd. Zij werd wegens haar overspel door haar bruidegom in koelen bloede vermoord. Tegenwoordig zint deze bloeddorstige demoon nog steeds op wraak en ze is vastberaden haar wrok op de bezoekers van Walibi uit te werken.
  • In “The Curse of Amun”, gelegen in “Exotic World”, zullen bezoekers ronddwalen in de coulissen van een museum voor Oud-Egyptische kunst. Een godelijke vloek zal hen via de wandelpaden van het magazijn veel verder leiden dan dat ze zich kunnen inbeelden.

Om deze buitengewone ervaringen te trotseren, moeten bezoekers zich eerst een weg banen doorheen de 6 scare zones: gruwelijke clowns, geesteszieke gevangenen en hun even gestoorde bewakers wachten hen op! Opmerkelijk dit jaar is dat de drie vernieuwde zones (Karma World, Fun World en Exotic World) in de halloweenbelevenis worden opgenomen met griezelig gezellige randanimaties die het thema van elke zone respecteren.

Daarnaast pakt Walibi Belgium uit met vier shows! Aaron Crow, de mysterieuze illusionist die vorig jaar iedereen versteld liet staan, is terug en straffer dan ooit! Hij presenteert een gloednieuwe show met adembenemende stunts waar magie, illusie en het publiek centraal staan. De overgang van familiale dagervaring naar onheilspellende nocturne wordt dit jaar ingezet met helse DJ sets. Afspraak iedere nocturne – vanaf 18u – aan de “Skull Stage”.

 

Gezellig griezelen met de kids

Overdag is het gezellig griezelen voor families met kinderen in Walibi Belgium! Dappere bezoekertjes kunnen zich uitleven in de nieuwe halloweenbeleving “Trick or Treat”, of genieten van coole goocheltrucs en lieve clowns in scare zone “Fun World”.

Zijn jouw kleine kapoentjes geen fan van monsters, dan kunnen ze een anti-monster badge aanvragen! Deze geeft hen de kracht om zelfs de wreedste schepsels van het pretpark te verjagen!

Een tropisch warme Halloween, enkel in Aqualibi!

Op 31 oktober kan je je ook volledig uitleven tijdens de Bloody Pool Party in Aqualibi. Dit wordt de akeligste zwempartij van het jaar! Het tropisch waterpark krijgt de hele herfstvakantie lang een griezelige inkleding, maar op Halloween breekt de ware hel pas los!

Tijdens de Bloody Pool Party krijgt waterparadijs Aqualibi een uitzonderlijk akelige ambiance. Bezoekers kunnen meestromen in een bloedovergoten wildwaterbaan “Rapido” of dansen tussen vreselijke schepsels op de beats van The Terminal (finalist van The Voice Belgique)!  De Bloody Pool Party gaat door van 21u tot 01u op donderdag 31 oktober 2019.

 

Praktisch:

  • Halloween in Walibi Belgium begint vanaf zaterdag 12 oktober en eindigt op zondag 3 november 2019.
  • De nocturnes vinden plaats op 19, 25, 26, 27, 28, 30, 31 oktober en 1 en 2 november 2019. Bezoekers zijn dan welkom tot 22u!
  • Negen spookhuizen: “The House of Silent Jill” [NIEUW]; “Nagulai” [NIEUW]; “The Curse of Amun” [NIEUW]; “Trick or Treat” [kids – NEW]; “Bloc H”; “Mine Blast”; “Quarantine”; “Blood Bar”; “Panic House 4D”
  • Zes Scare zones:  “Karma World” [NIEUW]; “Fun World” [kids – NIEUW]; “Exotic World” [NIEUW]; “District H”; “The Circus”; “Metamorphobia”
  • Vier shows:  “Mystica by Aaron Crow” [NIEUWE STUNTS]; “Skull Stage” [NIEUW]; “Circus Show”; “Magic Show”
  • Tickets zijn verkrijgbaar online (tot en met 8 oktober 2019 aan vroegboektarief met minstens €10 korting): https://www.halloween.walibi.be/nl/tickets

(*) Diamond ThemePark Awards 2019