Sfeerverslag: The AIA Great European Carnival – januari 2019

Kermisliefhebber Robin Demyttenaere AKA Zolex trok in januari naar het AIA Great European Carnival in Hong Kong. Deze kermis werd voor de vijfde maal georganiseerd en je kunt er voornamelijk Engelse attracties vinden. Dit jaar was een van de nieuwigheden de Granota Bosch, die voordien in Spanje reisde onder exploitant Filipe Bosch. Maar die sinds dit jaar in handen is van de Engelse exploitant Wesly Gill.

 

Enkele beelden vanuit het operatorhokje.

 

 

 

Verder was ook de Crash Test nieuw. Deze coaster is gebouwd door Cedeal Rides.

 

 

Andere blikvangers waren o.a. de Mach 5 booster van de Nederlandse bouwer KMG en de Atmosfear die helemaal uit de UK naar Hong Kong afreisde.

 

 

 

Goedkoop is deze kermis echter niet. Voor een thrillride is het snel 6 tokens. Eén token is 10 Hong Kongse dollar. Uitgerekent is dat ongeveer 1,2 euro per token. Hong Kong is dan ook geen goedkope bestemming. Verdere blikvangers in Hong Kong zijn o.a. het Disneyland Hong Kong & Ocean Park. Kortom, zeker een aanrader om eens naar daar af te zakken.

 

 

 

 

Hierbij nog een leuke compilatie vanuit The Great AIA European Carnival Hong Kong editie 2018-2019.

 

 

Bekijk zeker ook het fotoalbum.