Plopsa investeert fors in Polen door succes Majaland Kownaty

De Belgische Plopsa Group is fors aan het investeren in Polen. Na het grote succes met het eerste Poolse Plopsa-pretpark, dat vorig jaar opende, wilt de groep nu niet alleen meer investeren in het bestaande park, het wil ook uitbreiden met andere parken in hetzelfde land. Dat nieuws bevestigde Plopsa aan onze redactie.

 

Majaland Kownaty groot succes:

In 2017 begon de Plopsa Group met een Pools avontuur door te starten met de bouw van haar eerste pretpark in Oost-Europa. Ruim anderhalf jaar later opende op 29 september 2018 Majaland Kownaty haar deuren voor het publiek. De opening betekende meteen een groot succes en lokte heel wat Polen naar het park.

Door de massale belangstelling in Majaland Kownaty besloot de Plopsa Group om meteen na de opening al te starten aan de bouw van een grote nieuwe attractie. Het resultaat was een houten achtbaan die Wilkołak gedoopt werd. De rollercoaster opende op 29 juni 2019 voor het grote publiek en was meteen de grootste attractie van het pretpark.

 

Nieuwe themazone voor Majaland Kownaty:

Ook in 2020 zal Majaland Kownaty flink uitbreiden want het pretpark plant de komst van een nieuwe zone. Deze zal in het teken komen te staan van Wickie De Vicking. Plopsa verklapte alvast aan onze redactie enkele attracties die in deze zone zullen komen.

Zo zal er een Disk’O Coaster gebouwd worden van de Italiaanse fabrikant Zamperla die gelijkaardig zal zijn aan de Grote Golf in Plopsaland De Panne. Daarnaast komt er ook een Splash Battle zoals we deze kennen van de Wickie The Battle in Plopsaland De Panne, de attractie zal gebouwd worden door het Duitse Mack Rides. Hoe de attracties zullen heten in het Poolse pretpark staat nog niet 100% vast.

 

Nieuwe pretparken in Polen:

Maar de Plopsa Group wil niet alleen in Majaland Kownaty investeren. Ook in de hoofdstad Warschau heeft de groep grote plannen. Begin dit jaar gingen daar de bouwwerkzaamheden voor een tweede Pools Plopsa-pretpark van start. Daarnaast worden ook nog andere locaties in het land bekeken. Na het pretpark in het westen van Polen (Majaland Kownaty) en het pretpark in het oosten van het land (Warschau), lijkt de toeristische noordkust van het land de perfecte locatie voor een mogelijk derde pretpark. Een locatie voor deze plannen wordt nog onderzocht.

 

 

Bron: Themeparkfreaks – Plopsa