Liseberg opent nieuw spookhuis tijdens Halloween

Op 11 oktober gaat de Halloweenperiode opnieuw van start in het Zweedse pretpark Liseberg. Dit jaar wordt het griezelaanbod weer wat groter. De bezoekers kunnen dit jaar Skogen ontdekken, een gloednieuw horrorconcept waarbij bezoekers in het donker een enge wandeling maken doorheen een bos.

 

Liseberg biedt dit najaar vijf spookhuizen en twee horrorzones aan. Het anders zo vrolijke park is deze herfst opnieuw gehuld in donkere nevel vol enge wezens. Bezoekers die besluiten het bos in te gaan zullen een tocht maken die ze nooit meer vergeten. Het is niet zomaar een horrorwandeling, maar eentje waarbij je ergste nachtmerries tot leven komen. Mensen zullen zich op een bekende plek wanen, die volledig transformeert in het duister.

Het is met Skogen voor het eerst dat Liseberg een outdoor maze creëert. Voorheen waren er met District Z en Circus Bizar wel al scarezones te vinden in het park.

Aangezien de duisternis een belangrijk onderdeel van de beleving is, zal Skogen later open blijven dan de rest van het park.

 

Andere horrorervaringen

 

Cirkus Bisarr

Versleten kleding, gekke muziek en knipperende lichten, enkele circusfiguren houden jou in de gaten. Ze volgen elke stap die je zet. Entertainment nemen ze bloedserieus.

 

Karneval Macabre

Karneval Macabre biedt een walgelijke mix van bloed en akelige gebeurtenissen. Vampier Arkadia transporteert op magische wijze objecten naar de ingewanden van de bezoekers en verwijdert ze zonder magie. Weerwolf Orthea slikt zwaarden in en steekt naalden door zijn kaken en armen. De magiër Gaston lijkt met de geesten van overledenen te praten en kan zelfs de gedachten van het publiek lezen… Tussen de show door kan je op bezoek gaan bij Dr Cagliostro’s Cabinet of Curiosities, een museum vol objecten en verhalen uit een donker universum.

 

Smitthärden Gasten

Gasten Ghost Hotel is een plek geworden waar je op vreselijke wijze geïnfecteerd wordt. De bedienden en gasten lijden allen helse pijnen. Neem iets mee om jezelf schoon te vegen, je zult het waarschijnlijk nodig hebben…

 

Vinden – din (o)tur att lida

Na een hevige storm lijkt de tijd stil te staan en de vergetenen wachten geduldig af om nieuwe trofeeën om aan hun muur te hangen. Om te overleven zullen ze niet aarzelen je aan te vallen. Wanneer ze het daglicht betreden wordt het ernstig en geven ze jou de schuld van hun zorgen. Nu is het jou beurt om te lijden.

 

The Experiment

Bijgestaan door wezens die de gekke wetenschappers zelf creëerden, gaat ze op zoek naar de ultieme mens. Ze heeft een constante toevoer nodig van nieuw bloed voor de experimenten en jij bent de ongelukkige die heeft waar zij naar op zoek is…

 

District Z

Ze zijn terug! In het schaduwrijke gedeelte van District Z is iets mysterieus aan de gang… verscholen tussen de rotzooi wachten ze op je. Je geluid onthult waar je bent, zodat ze jou kunnen nemen.

 

Zombie – House Of Horror

Betreedt dit deftige huis met mooi meubilair, fonkelende TL-lampen en angstaanjagende wezens op eigen risico. Je enige kans om er weer uit te komen is zonder geluid te maken.

 

De Halloweenperiode loopt van 11 tot 13, 18 tot 20, 25 tot 31 oktober en 1 tot 3 november.