LEGO-fotograaf Bricky vereeuwigt Burgers’ Zoo

In Arnhem is Bricky sinds augustus 2015 een begrip. Eusebiuskerk, Gelredome, John Frostbrug, Vitesse en Feestaardvarken: allemaal zijn ze op creatieve en humoristische wijze op de gevoelige plaat vastgelegd door de LEGO-fotograaf. Bricky is een LEGO-minifiguur; steevast in een kaki broek, wit shirt en hippe grijze beanie. Het geesteskind van de creatieve Arnhemmer David Harpe (Bricks of Arnhem) presenteert zijn nieuwste project: een reis door de avontuurlijke wereld van de Bush, Desert, Ocean, Mangrove, Safari en Rimba van het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo. 
 
 
Twee Arnhemse organisaties vinden elkaar op creatieve wijze
Burgers’ Zoo hoopt de bezoekers op avontuurlijke en indrukwekkende wijze verwondering en bewondering voor dieren en natuur over te brengen. Bricks of Arnhem wil de mooiste plekken van Arnhem in beeld brengen. Door de stad vanuit de invalshoek van Bricky te bekijken, ontstaat een geheel nieuwe kijk op de Gelderse hoofdstad. David Harpe vat het treffend samen: “Bricks of Arnhem is een samensmelting van mijn fascinatie voor LEGO, de stad Arnhem en fotografie.” 
 
 
“Bricky staat op het punt om landelijk door te breken”
Wat in augustus 2015 begon als een ludieke knipoog om op creatieve en originele wijze tegenwicht te bieden aan al het negatieve nieuws in de traditionele en sociale media, is inmiddels uitgegroeid tot een lokaal en regionaal fenomeen: de kenmerkende foto’s waarop LEGO-fotograaf Bricky beeldbepalende iconen van de stad Arnhem vereeuwigt. “Na een enthousiaste brainstorm met David Harpe, geestelijk vader van Bricky, besefte ik al snel dat de ambitieuze Bricky staat te popelen om nu ook landelijk door te breken. Misschien kan Burgers’ Zoo met een creatieve fotoreeks in het Arnhemse dierenpark net voor het laatste zetje zorgen ”, aldus woordvoerder Bas Lukkenaar van Burgers’ Zoo.