Dierenpark Amersfoort opende Ooievaart

Het Nederlandse Dierenpark Amersfoort opende Ooievaart. De attractie is een zogenaamde Fly-Line of soms ook Rollglider genoemd. Hiermee zweef je doorheen het bos over de dieren heen.

 

Dierenpark Amersfoort symboliseert met Ooievaart de trektocht die ooievaars jaarlijks afleggen vanuit Nederland richting Afrika. Het bestaande klimparcours werd uitgebreid met een Fly-Line.

Een Fly-Line of Rollglider is een soort kabelbaan waaraan je via een veiligheidsharnas en touwen bevestigd wordt. De baan heeft een lichte hellingsgraad, waardoor je door de lucht zoeft. In België is een soort gelijke baan te vinden in het Adventure Parc te Waver.

Ooievaart vertrekt vanuit het Nederlandse Woud met wolven en dassen en komt aan in de Afrikaanse Savanne van het park, waar zich de giraffen en zebra’s bevinden. Bij de ingang van de attractie bevinden zich ook echte ooievaars. De exemplaren in Amersfoort kunnen niet meer vliegen en worden opgevangen door het park.

Een ritje kost 1 euro per persoon. Ooievaart is geschikt voor mensen van 0,95cm tot 2 meter. Het maximale gewicht bedraagt 140 kilo. Wie lichter dan 30 kilogram weegt dient samen met iemand anders een vlucht maken.

 

Bron: Dagjeweg en Amersfoort nieuws
Foto: Dierenpark Amersfoort