Pulsar kloon in aanbouw bij Six Flags Over Texas

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Texas krijgt volgend jaar met Aquaman Power Wave een Pulsar kloon. De eerste trackonderdelen van de attractie zijn ondertussen al in het pretpark aangekomen. Het is de Duitse fabrikant Mack Rides die instaat voor de bouw van de attractie.

 

Aquaman Power Wave wordt de 14de achtbaan van Six Flags Over Texas. De attractie wordt een PowerSplash van de Duitse fabrikant Mack Rides die een snelheid van 101 km/u zal behalen. In totaal wordt de achtbaan 45 meter hoog en het parcours van 217 meter wordt meermaals afgelegd.

De rit start met een achterwaartse lancering aan een snelheid van 35 km/u, de boot/trein komt tot stilstand op een spike op 25 meter hoogte. Daarna valt deze weer naar beneden gevolgd door een tweede lancering. Deze keer worden de bezoekers voorwaarts gelanceerd aan een snelheid van 80 km/u en tot een hoogte van 35 meter. De boot komt opnieuw tot stiltand en nu maken de inzittende een achterwaartse verticale val.

Vervolgens komt de boot opnieuw over de lanceerstrook en volgt de derde en laatste lancering. Bij deze achterwaartse lancering wordt er een snelheid bereikt van 101 km/u en tot een hoogte van 45 meter. De rit sluit af met een grote voorwaartse verticale drop die eindigt met een grote natte splash.

 

Aquaman Power Wave wordt een kloon van Pulsar in Walibi Belgium. De achtbaan werd daar als prototype gebouwd in 2016 en vormde het begin van een heleboel grote investeringen. Ondertussen zijn de eerste trackdelen aangekomen in Six Flags Over Texas, de verwachte opening van de attractie is bij het begin van het nieuwe seizoen in 2020.

Bron: Six Flags Over Texas

Foto’s: Joseph Jirik