Sfeerverslag: Steinwasen Park -10-06-2019

Onlangs bezochten we het Duitse Europa-Park. Aangezien we nooit genoeg krijgen van al dat achtbaanplezier, zetten we de dag erna koers richting het iets minder bekende Steinwasen park. Dit pretpark is gelegen te Obberied, op een 40 tal minuten rijden vanuit Rust. Steinwasen Park stond al heel lang op mijn persoonlijke wishlist, eindelijk was de tijd gekomen om eens op ontdekking te gaan in dit zeer groene en bergachtige pretpark.

 

Aan de kassa kregen alle bezoekers een zakje snoep, een leuke attentie om de dag te starten.

Je betreedt het park langs een restaurant & een indoorgebied vol kinderattracties. Hier passeer je ook heel wat taferelen die het leven van de gewone mensen in de Alpen/Zwarte Woud weergeven.

Al knabbeld wandelden we rustig verder richting de eerste attractie genaamd Eiswelt, een walk trough adventure. Hier daal je af in een ijsgrot en ontmoet je eskimo’s, pinguins, zeeleeuwen en andere creaturen afkomstig uit Antartica. Heel leuk is dat de achtbaan Gletscherblitz  & Spacerunner (een Powered Bobsled Run) ook doorheen deze ijsgrot razen. Ook kom je oog in oog te staan met een gigantische Yeti (Animatronic).

Nu we Gletscherblitz hadden gezien, wilden we vanzelfsprekend ook meteen een ritje maken, maar waar was de ingang ? Deze lag echter een beetje verstopt, je dient terug de ijsgrot uit te wandelen, vervolgens jezelf naar het buitengebied te loodsen om dan via het kasteel en een kronkelweggetje richting kabelbaan te begeven.

Op een gegeven moment heb je de ingang van de kabelbaan op je linkerkant, de ingang van de indoor achtbaan op je rechterkant. Bij het betreden van het gebouw zie je eerst het station van Spacerunner. Hier sla je vervolgens rechts af en ga je de trap op. Eureka, we hadden Gletscherblitz  gevonden. Aangezien er nog geen wachtrij stond, konden we gewoon instappen. Vermoedelijk waren alle andere bezoekers de ingang nog aan het zoeken.

Vervolgens duikt de trein met een klein  hupje de ijsgrot in. Heel leuk is dat Spacerunner het traject van Gletscherblitz  meerdere malen kruist. De trein maakt rustig snelheid en wervelt zich doorheen enkele helixen en wat bochtenwerk. Wanneer de trein op volle snelheid over het traject raast, passeer je voorbij de grote Yeti animtronic.

De trein legt het traject 2x af per rit. Gletscherblitz geeft een leuke familiale rit weg, maar persoonlijk had ik in de ijsgrot graag net iets meer afwerking zien verschijnen om de hoeveelheid beton wat weg te werken. Toch heb ik heb zeker genoten van deze attractie, want de baan was beter dan verwacht (zeker met de korte stevige afdaling aan het begin van de track).

Aangezien Spacerunner zich net onder Gletscherblitz bevond, besloten we deze uiteraard ook even te gaan testen. Een gelijkaardige attractie kennen we dichter bij huis uit het Nederlandse Toverland (Maximus’ Blitz Bahn ). In Steinwasen park werd het station van deze powered bobsled attractie voorzien van een ruimte thema.

Eenmaal plaatsgenomen in de slede glijd je rustig het traject verder af. De eerste hal, waardoor de slede zich rustig een weg baant, is voorzien van rook- en lichteffecten. Het doet een beetje denken aan een halve discotheek. Dan pas krijgt het bakje snelheid en kan je lekker glijden door de ijsgrot. Mits je geen voorliggers op korte afstand hebt, kan je hier lekker gas geven.

Steinwasen park telt naast Gletscherblitz nog een tweede achtbaan credit, genaamd Coasterbahn.  Deze outdoor Alpine coaster neemt je mee de berg op, om vervolgens met een snelle vaart naar beneden te razen (tenminste als er niemand voor je op het parcours extreem traag rijdt). De track kronkelt gestaag doorheen het groene landschap en het wildpark. Altijd fijn om zulke Alpine achtbanen te kunnen doen, een attractietype dat je in deze streken wel vaker terug kan vinden omwille van het glooiende landschap.

Over bergen gesproken, het werd eens tijd om de kabelbaan richting bergtop te nemen. Tijdens de klim omhoog passeert de kabelbaan over enkele dierenverblijven met zwijnen & herten.

Boven op de berg heb je enkele verschillende keuzes, of je neemt de kabelbaan terug naar beneden of je volgt één van de twee dalende wandelpaden doorheen het wildpark. Wij kozen echter voor een andere optie, namelijk de rodelbaan. Je hebt hier de keuze uit 2 verschillende tracks. Eenmaal beneden neem je gewoon terug de kabelbaan & ervaar je de tweede track.

De derde keer dat we de lift namen, besloten we om eens doorheen het wildpark te kuieren. Hier ontdekten we naast herten en everzwijnen ook nog andere diersoorten zoals lynxen, steenbokken en marmotten. Als je de tweede route bewandeld ga je over een heuse hangbrug die je een prachtig zicht over de omgeving en het park geeft.

Diep onder je voeten zie je de bezoekers op de Alpine coaster voorbij glijden.

Het zonnetje brande lekker in onze nek waardoor we besloten om wat verfrissing te gaan opzoeken. Deze vonden we in Riversplash, een spinning Rapid Raft van ABC-rides. De band rolt vanuit het station een lift op. Eenmaal boven wordt je in een goot gedropt die al naar beneden kronkelt. Op het einde donder je het water in waardoor de golven de band in stromen. Je hoort het, je weet dus nooit of je deze rit altijd even droog beëindigd.  Een leuke toevoeging aan het geheel is dat de bezoekers je met een kanon kunnen bestoken.

We gaan ook nog even een kijkje nemen bij de 4D- kino. Deze simulator/4D film neemt je mee op een hobbelige rit doorheen het Wilde westen of de Jungle. Voor de kids is er een aparte cinema met animatiefilms.

We hebben enorm genoten van ons bezoek aan Steinwasen park. Een klein minpuntje is echter de capaciteit van de attracties. Hierdoor zou ik aanraden om het park op een weekdag te bezoeken in plaats van tijdens een weekend. De ligging van het park is ook ideaal als tussenstop tijdens een rit naar bijvoorbeeld Zwitserland of Italië. Kortom een zeer groen park vol leuke attracties, toffe dieren en vriendelijk personeel.