SEA LIFE Blankenberge streeft naar wereldrecord

SEA LIFE Blankenberge zette haar schouders onder het initiatief van Sculpture westende om op 23 augustus een wereldrecord zandsculpturen neer te zetten in Middelkerke. Het plan is om 400 zeeschildpadden te maken uit zand en dit te laten registreren in het Guiness World Records Book. Op die manier vragen de organisatoren meteen ook aandacht voor de natuur. De zeeschildpad is immers een bedreigde diersoort. Vandaag kunnen de bezoekers van SEA LIFE al de kneepjes van het vak leren tijdens workshops in het park.

 

23 augustus – 400 zandsculpturen

Iedereen die zich geroepen voelt om samen met SEA LIFE Blankenberge deel te nemen aan de recordpoging kan zich inschrijven via de toeristische dienst van Middelkerke en Westende of via deze link. De deelnemers moeten minstens 12 jaar oud zijn of begeleid worden door een +12-jarige en moeten op 23 augustus beschikbaar zijn van 10u tot 14u30 in Middelkerke. Momenteel staat het record op287 exemplaren in Taiwan. De organisatoren van Sculpture Westende mikken nu voor alle zekerheid op 400 deelnemers om zeker voldoende perfecte exemplaren te hebben. Wie deelneemt wacht ook nog een deelnamecertificaat en kortingsbon voor SEA LIFE Blankenberge.

 

Bedreigde diersoort

SEA LIFE Blankenberge zet zich in voor het beschermen van de natuur. Zo verblijft er een zeeschildpad in het park die door tussenkomst van een boot geen overlevingskansen meer had in de natuur. “De zeeschildpad is in de natuur door toedoen van verschillende factoren bedreigd. Een hiervan is de grote hoeveelheid plastic in de oceanen. Een zeeschildpad ziet bijvoorbeeld een plastic zak als een kwal, een prooi. Op die manier komt er plastic in hun maag terecht. Ook de vervuilde stranden zorgen ervoor dat zeeschildpadden geen veilige plek meer vinden om hun eieren te leggen. Leggen ze die dan toch op de vervuilde stranden, dan geraken de babyschildpadjes soms vast in het afval.”, vertelt Victor Vienne, dierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge.

 

Sculpture Westende

Enkele jaren geleden stichtten  Philippe, Yannick, Yana en Dominique uit Edingen de groep Sculpture Westende met de bedoeling op alle mogelijke lekken zandsculpturen neer te zetten. Indien zij slagen in hun opzet komen ze terecht in het Guinness World Records Book.