Fortnite Night in Walibi Belgium op 24 en 30 augustus

Het hyper-populaire game ‘Fortnite’ verzamelt wereldwijd 250 miljoen spelers, en behaalt een maandelijkse omzet dat kan oplopen tot 300 miljoen dollar! Men spreekt zelfs over het grootste succes in de geschiedenis van computerspelen. Eind juli streden in New York zo’n tweehonderd gamers om de wereldbeker Fortnite, dat plaatsvond in een uitverkocht Artur Ashe Stadium. Via streaming keken bovendien over de hele wereld miljoenen fans mee naar het toernooi. De winnaar, een 16-jarige Amerikaan, mocht 3 miljoen dollar in ontvangst nemen.

Op zaterdag 24 augustus en vrijdag 30 augustus biedt Walibi Belgium zijn bezoekers de kans om zich te meten aan enkele genieën van het spel, waaronder Skyyart (1,4 miljoen abonees op YouTube), Teegzie (1 miljoen abonees op YouTube), Mushway (515.000 abonnees), en vele andere experts. Een unieke, niet te missen ervaring !

 

Wat is Fornite ?

Het hyper-populaire Fortnite dankt zijn succes onder meer aan het Battle Royale-spelmodus, waarbij 100 spelers uit een soort vliegende bus ongewapend op een eiland worden gedropt. Hier moeten ze proberen zo lang mogelijk te overleven door wapens en bouwmateriaal te verzamelen, waarmee ze tegenspelers kunnen verslaan en zichzelf kunnen beschermen. Het speelveld wordt alsmaar kleiner door een storm die over het eiland raast. Doorheen het spel moeten er dus steeds belangrijke, tactische keuzes worden gemaakt. De last man standing wint het spel. Deelnemers spelen alleen, per twee of in groepjes van vier.

 

Deelnemen aan het spel is gratis, maar spelers kunnen voorwerpen kopen die hen helpen beter te presteren. Het is een goed doordacht product, waardoor analisten het een groot succes voor de komende tien jaar voorspellen. Zij die het spel willen ontdekken of het eens willen proberen, zullen dit binnekort in Walibi Belgium kunnen doen. Het team van het “Beste Pretpark van België” verwacht alle nieuwsgierigen voor dit uitzonderlijk evenement!

 

Waar ? Het Tiki-Theater van Walibi Belgium
Wanneer ? Op zaterdag 24 en vrijdag 30 augustus, van 16u tot 22u.
Prijs ? Geen extra supplement, met een toegangskaart tot het pretpark of met een abonnement kunnen bezoekers deelnemen aan het evenement.