Walibi Belgium viert verjaardag met prijzenstunt

Sinds 1975 staat Walibi, dankzij zijn uitgebreid aanbod aan familiale attracties en iconische achtbanen, synoniem voor unieke sensaties en onvergetelijke herinneringen voor alle leeftijden. Ter gelegenheid van zijn 44ste verjaardag, en de 20ste verjaardag van iconische attractie “Vampire”, pakt Walibi Belgium op 26 juli uit met een prijzenstunt voor al zijn bezoekers.

Walibi, opgericht door Eddy Meeùs, opende voor het eerst de deuren op 26 juli 1975. Uniek in Walibi en ongezien in die tijd, was de eenmalige toegangsprijs die bezoekers vervolgens zorgeloos van alle attracties in het park liet genieten. De waterskivoorzieningen maakten destijds van Walibi een ware toeristische trekpleister : zowel op het water als aan de oevers van het meer werd er genoten van de krachttoeren die enkele dapperen uithaalden.

Doorheen de jaren heeft Walibi zijn aanbod versterkt met familiale attracties en sensationele uitblinkers, die nog steeds een grote populariteit genieten.  Met de intrede van attractie Tornado in 1979  (een achtbaan met een dubbele spiraal van 360°) wist Walibi een eerste Europese primeur te strikken.

Dit jaar viert Walibi bovendien de 20ste verjaardag van een andere iconische attractie : “Vampire”.  De omgekeerde achtbaan, waarbij de treinen onder de rails hangen, werd in 1999 ingehuldigd en is nog steeds een zeer gewaardeerde en unieke attractie in België.  

De attractie wijdt zijn naam aan de sterke gelijkenis met de vampiervleermuizen. De treinen hangen onder de rails, net zoals de nachtwezentjes ondersteboven slapen. Ook gelijken de vele op- en neerwaartse bewegingen van de attractie op de vluchtbeweging van de vleermuis.

Sinds 2006 behoort Walibi tot de Franse groep “Compagnie des Alpes”. In 2018 kondigde Walibi Belgium een groot investeringsplan van € 100 miljoen aan dat het pretpark tegen 2023 voor 75% zal transformeren. Deze historieke investering zal het park verrijken met immersieve werelden alsook bijkomende familiale en iconische attracties.

Ter gelegenheid van zijn 44ste verjaardag, en de 20ste verjaardag van iconische attractie “Vampire”, pakt Walibi Belgium op vrijdag 26 juli uit met een prijzenstunt voor al zijn bezoekers.Die dag bepaalt de leeftijd van iedere bezoeker de prijs van zijn of haar toegangsticket. Ben je bijvoorbeeld 12 jaar, dan betaal je die dag aan de kassa’s van het park slechts €12.