Recordbrekende achtbaan Steel Curtain geopend in Kennywood

In het Amerikaanse pretpark Kennywood is de spectaculaire achtbaan Steel Curtain geopend voor het publiek! Deze achtbaan heeft de hoogste inversie ter wereld en verbreekt tegelijkertijd ook het 29 jaar oude Amerikaanse inversierecord.

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer S&S Sansei Technologies heeft de nieuwe recordbrekende achtbaan gebouwd. De achtbaan kreeg de naam Steel Curtainen is een link naar de Pittsburgh Steelers. Een professioneel American footballteam gevestigd in Pittsburgh, Pennsylvania waar ook Kennywood gevestigd is. De achtbaan heeft een inversie op een hoogte van 60,05 meter wat het de hoogste inversie ter wereld maakt! Hiermee verbreekt Steel Curtain het inversierecord van GateKeeper in het Amerikaanse pretpark Cedar Point die een Dive Drop heeft op 51,82 meter hoogte.

Maar dat is niet het enige record voor deze achtbaan. Steel Curtain heeft maar liefst 9 inversies en verbreekt daarmee het 29 jaar oude inversierecord van de Verenigde Staten van Amerika. Geen enkele achtbaan in Noord-Amerika heeft meer inversies. Steel Curtain is ook de eerste en enige achtbaan in de wereld die exact 9 keer overkop gaat.

 

Steel Curtain is in totaal 67,06 meter hoog en de achtbaan behaalt een snelheid van 120,7 km/u. Tijdens de achtbaanrit die 1.219,2 meter lang is gaan de bezoekers 9 keer overkop via volgende inversies: Drachen Fire Dive Drop, Dive Drop, Cobra Roll, Roll Over, Zero-G Stall,Corkscrew en een Cutback. Het ritje duurt 2 minuten en heeft een bijzondere lay-out.

 

Foto: FanBuzz // Bron &Video: Kennywood