SeaWorld Orando gaat multi launch coaster bouwen in 2020

Het Amerikaanse pretpark SeaWorld Orlando, gelegen in de staat Florida, gaat een gloednieuwe achtbaan bouwen. Het gaat om een multi launch coaster waarbij de inzittende meerdere keren voorwaarts en achterwaarts gelanceerd zullen worden. De rollercoaster moet openen in 2020.

 

Het was september 2018 toen verschillende plannen uitlekten voor achtbanen in alle parken van de SeaWorld groep. Ook voor SeaWorld Orlando lekten er plannen uit. Uiteindelijk was het op 1 juni 2019 dat SeaWorld Orlando bevestigde dat er een nieuwe rollercoaster in 2020 naar het park zou komen. Dat deden ze aan de hand van een korte video op sociale media.

 

Wat voor achtbaan het juist wordt is nog niet bekend gemaakt, maar insiders spreken over een gelanceerde achtbaan. De achtbaanrit zou dan beginnen met de typische voorwaarts-achterwaarts-voorwaarts stijl van lancering, die we de laatste paar jaar op heel wat achtbanen zien opduiken. Denk maar bijvoorbeeld aan Fury in Bobbejaanland, Gold Rush in Slagharen en Star Trek in Movie Park Germany.

 

Op de plannen die uitlekten in september staat dat de rollercoaster moet openen tegen mei van 2020. Verder zou volgende de uitgelekte plannen de achtbaan een snelheid krijgen van 88,5 km/u. De hoogte wordt waarschijnlijk rond de 35 meter. Naast de gelekte informatie kwamen er recent ook een aantal technische tekeningen naar buiten waarop de locatie van de footers voor de supports te zien zijn. Aan de hand van al deze informatie werd er een reconstructie gemaakt van hoe de achtbaan er ongeveer zal uitzien. We willen wel benadrukken dat dit om een fanmade recreatie gaat en dat het geen officiële beelden zijn.

 

Wie de rollercoaster zal bouwen blijft voorlopig onduidelijk al lijken er voornamelijk twee grote kanshebbers te zijn. De technische tekeningen van het station lijken aan te tonen dat de treinen zullen bestaan uit 3 karretjes van telkens 3 rijen. Dit is een typisch handelsmerk van de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. Het bedrijf bouwde de afgelopen jaren ook verschillende gelanceerde rollercoasters voor de groep met Tigris in Busch Gardens Tampa (2019), Electri Eel in SeaWorld San Diego (2018) en Tempesto in Busch Gardens Williamsburg (2015). De spike die de baan zal hebben tezamen met het schuifstation doen dan weer denken aan Star Trek in Movie Park Germany, die gebouwd werd door Mack Rides. Ook Mack Rides bouwde al achtbanen voor de groep met onder andere Cobra’s Curse in Busch Gardens Tampa (2016).

 

De locatie van de achtbaan wordt naast Mango Joe’s restaurant. Onderstaande schets geeft aan hoe de lay-out van de achtbaan ongeveer zal zijn.

 

Bron, foto’s & video’s: SeaWorld Orlando, Coaster Kings, Scream Scape, Amusement Leaks, Intim305