Le Pal gaat SuperSplash bouwen tegen 2021

Het Franse pretpark Le Pal pakte vorig jaar nog maar uit met een grote nieuwe attractie, maar ondertussen zijn er al weer nieuwe plannen naar buiten gebracht voor een grote watercoaster en hotel. De watercoaster wordt er eentje zoals de Atlantica SuperSplash in het Duitse Europa-Park.

 

In 2018 pakte Le Pal groots uit met de dubbele lanceerachtbaan Yukon Quad gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Nu heeft het pret- en dierenpark alweer een grote nieuwigheid aangekondigd met de bouw van een watercoaster tegen 2021.

De watercoaster wordt er eentje van het type SuperSplash met dezelfde lay-out  als Atlantica gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Deze uitvoering vinden we ook terug in het Duitse pretpark Europa-Park waar dit type coaster voor de allereerste keer gebouwd werd in 2005. Ondertussen bestaan er al 5 watercoasters met exact deze uitvoering, de andere zijn allemaal gelegen in China.

De watercoaster van Le Pal zal een snelheid krijgen van maar liefst 80 km/u. Dit zal bereikt worden tijdens een drop van 30 meter in het water. Het parcours wordt in totaal 390 meter lang en er zullen 6 boten op komen waar telkens 16 passagiers kunnen inzitten.

De watercoaster krijgt twee draaiplatformen waarbij de eerste keer de boot achteruit wordt gezet waarna een kleine achterwaartse drop volgt. Bij de tweede draaitafel wordt het karretje weer voorwaarts geplaats waarna de grote voorwaartse drop plaatsvindt.

In totaal wordt de achtbaan een investering van 9 miljoen euro. Hierin is wel een budget van 2 miljoen euro voorzien om de kosten van technische problemen mee op te vangen. Indien alles goed verloopt kan de totale kostprijs dus terugvallen tot 7 miljoen euro. De kostprijs is wel enkel en alleen de track, zonder thematisering of andere zaken bij inbegrepen.

Tot slot zal er ook een hotel gebouwd worden waar 60 familiekamers in komen. Ook dit hotel moet af zijn tegen 2021.

 

Bron: starparc