Extra lange Midzomeravonden in Sprookjesbos Valkenburg tot 22 uur

Sprookjesbos Valkenburg stelt deze zomer het park op speciale avonden extra lang open met leuke acts en feeërieke aankleding. Zo kan het themapark beleefd worden tot 22.00 ’s avonds tijdens de Summer Nights 2019 tussen 27 juli en 16 augustus op vrijdagen en zaterdagen.

 

Het sprookjesachtige park heeft hiertoe besloten om alle mensen in de omgeving van de schitterende avonduren in het bos op de Heunsberg te kunnen laten genieten. ‘De schemering die over het Sprookjesbos valt terwijl de lampjes in de bomen hangen, leuke acts de kids entertainen en de ouders genieten van een gerecht van de BBQ bij de lounge-DJ; dat is de beleving die we onze bezoekers extra willen bieden dit jaar’, aldus eventmanager Jolanda Jonkers.

 

Piraten en DJ’s

De Summer Nights in Sprookjesbos Valkenburg beginnen om 16:30 met speciale optredens van o.a. Snotje en Wratje voor de kleinsten. Daarna komt de avond steeds meer op gang, met bijvoorbeeld een tafelgoochelaar, een ludieke waarzegster, Arcus Acts, diverse acteurs in Oosters sferen, variété en lekker gerechten van de speciale buiten grill. DJ-School uit Ransdaal verzorgt sfeervolle achtergrondmuziek om extra van de avond te genieten. Uiteraard blijft het volume op een bescheiden niveau. Ook geven zij DJ-workshops voor de kinderen.

 

Lounge in Oosterse sferen

Op sommige avonden is er ook een optreden van Samba groep Samba Saltando en een kindvriendelijke workshop van buikdanseres Ietara. Er zal een Piratenshow zijn, Arcus Acts geeft acte de préséance naast speciale gasten als Variété desAlles, de Sprookjesbeer en de knotsgekke Marktkoopman en Schoenpoetser. Er is een grimeuse aanwezig om kinderen te schminken. Lekker loungen, van de sprookjes genieten of toch nog even in het Schommelschip: het kan allemaal tijdens deze bijzondere avonden.

Het park wordt sfeervol gedecoreerd voor de Summer Nights, met name rond de vallei met waterplaats. Vanaf zaterdag 27 juli tot en met vrijdag 16 augustus is Sprookjesbos Valkenburg op iedere vrijdag en zaterdag tot 22:00 ’s avonds geopend en iedere dag vanaf 10:00 uur in de ochtend. Geadviseerd wordt de entree aan de Heunsbergerweg 11 te nemen, zodat bezoekers hun auto in het park kunnen parkeren.

 

Bumba

De zomer in het Sprookjesbos wordt op 24 juli ingeluid door niemand minder dan: Bumba! Vanaf 15:00 zal de officiële Bumba het Sprookjesbos bezoeken en met de kinderen op de foto gaan.