Bouwvergunning voor achtbaan met 10 inversies in Flamingo Land goedgekeurd

Er is goed nieuws naar buiten gekomen over het Engelse pretpark Flamingo Land. De bouwvergunning voor een nieuwe rollercoaster is goedgekeurd. Het zou gaan om een achtbaan die maar liefst 10 keer overkop zal gaan. Het is al van 2013 geleden dat het park nog een nieuwe achtbaan openden.

 

Op de Britse website Planning Register, waar alle bouwdossiers in het Verenigd Koninkrijk op terug te vinden zijn, is te zien dat de bouwaanvraag voor een nieuwe rollercoaster met inversies in het Engelse pretpark Flamingo Land is goedgekeurd. Hiermee is de laatste hindernis voor de komst van een achtbaan met 10 inversies overwonnen.

 

Ondanks dat Flamingo Land officieel nog niets heeft bekend gemaakt over de komst van een nieuwe attractie, heeft het bewijsmateriaal voor de bouw van een rollercoaster met 10 inversies, zich de voorbije maanden aan een snel tempo opgestapeld.

Het gaat om een 10-looper achtbaan gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides in 2011. Het verhaal rond de desbetreffende rollercoaster is een grote soap want de rollercoaster heeft de voorbije 8 jaar rondgereisd over de hele wereld zonder opgebouwd te worden. Zo belande de achtbaan in Brazilië en Maleisje maar nog nooit maakte iemand er een ritje op. Het opmerkelijke verhaal kan je hier uitgebreid lezen.

De rollercoaster voor Flamingo Land zal een hoogte krijgen van 33 meter en een snelheid behalen van 85 km/u. In totaal wordt de achtbaan 875 meter lang en er zullen dus zoals gezegd 10 inversies in de baan zitten. De achtbaan zou zeer gelijkend worden aan Colossus in Thorpe Park die in 2002 opende en destijds het wereldrecord brak voor meeste inversies op een rollercoaster.

Flamingo Land zou de gloednieuwe derdehands rollercoaster naar verluid voor slechts 2,5 miljoen euro gekocht hebben. Een fractie van wat de nieuwprijs zou zijn die geschat wordt op ongeveer 15 miljoen euro.

 

Bronnen: Ride Rater, Sinchew, Coaster Force, Coaster Friends, Theme Park, Planning Register