Bouwer in de kijker: Bailey Rides

Bailey Rides is een bedrijf gevestigd in het Canadese Ontario. Dit bedrijf bouwt drie types attracties, waaronder een zeer bijzonder achtbaanmodel.

 

Bailey Rides werd opgericht in 1980 en bouwt drie types attracties. Twee daarvan zijn waterattracties, maar het derde type is een bijzondere achtbaan. De Pipeline Express kan men momenteel nog maar in een park uitproberen.

 

Attracties

 

Pipeline Express

Bij dit type achtbaan lijkt het of men een combinatie maakte tussen een rodelbaan en achtbaan. De achtbaan heeft namelijk karretjes waar je los op zit, net als bij een rodelbaan. Wie dit type wil proberen, moet in het Canadese pretpark Wild Water & Wheels zijn, want daar staat de enige nog operationele Pipeline Express. UPDATE: Ondertussen werd ook deze achtbaan helaas afgebroken.

 

 

 

The Log

De Log is een zeer eenvoudige waterattractie die al jaren bestaat. Deze bestaat uit een boomstam die aan het draaien gaat. De bedoeling is hierop zo lang mogelijk stand te houden voor je het water in valt.

 

 

Aqua Skoot

De Aqua Skoot is een waterglijbaan met bootjes. Deze bootjes razen snel naar beneden om te belanden in een goot vol water. In tegenstelling tot andere glijbanen stopt het bootje niet meteen, maar stuiter je over het wateroppervlak.

 

 

Bron en foto: Bailey Rides