Reuzenmiereneter geboren in GaiaZOO

Heuglijk nieuws uit de Limburgse dierentuin GaiaZOO. Daar werd afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. In 2016 zette ze voor het eerst een jong op de wereld. De dierverzorgers keken al een tijdje uit naar de geboorte. Ze zagen haar buik steeds dikker worden en wisten daardoor dat de geboorte niet lang meer op zich zou laten wachten. Het kleine vrouwtje weegt 1700 gram.

 

Reuzenmiereneters leven in het wild solitair. Mannetjes en vrouwtjes komen alleen bij elkaar voor de voortplanting. Daarna gaan ze ieder hun eigen weg. Moeder draagt het jong vaak op de rug. Dit doet ze tot haar jong ongeveer een maand of zes oud is. De kleuren van de vacht van het jong lopen over in die van de moeder, zodat het jong goed gecamoufleerd is. De kleine telg houdt zich goed vast met zijn scherpe klauwen.

 

 

Geboortegolf
In de afgelopen weken werden er al diverse dieren geboren in de ZOO. Zo rennen er op de KinderBoerderij acht geitjes rond, een recordaantal! Ook in het Taiga gebied kwam de ooievaar langs. Hier werden in de afgelopen weken een aantal bosrendieren geboren. Alleen in gebied Savanna is het nog even stil op het gebied van geboortes, maar daar maakten onlangs 400 grote flamingo’s hun intrede. In Rainforest zijn ze nu een reuzenmiereneter rijker.

 

Namenwedstrijd
Het jonge vrouwtje zal nog een naam moeten krijgen. De dierverzorgers selecteerden daarom drie toepasselijke, Zuid-Amerikaanse namen. Bezoekers kunnen HIER hun stem uitbrengen op hun favoriete naam.

  1. Bera
    2. Ivoti
    3. Xena