Bouw Zadra bereikt hoogste punt in Energylandia

In het Poolse pretpark Energylandia bouwt de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC) een nieuwe hybride achtbaan met de naam Zadra. Inmiddels staat de lifthill van 61 meter volledig recht en daarmee is het hoogste punt van de baan bereikt.

 

De achtbanen in het Poolse pretpark Energylandia schieten als paddenstoelen uit de grond. Naast de bouw van enkele familieachtbanen is het park ook bezig met de bouw van Zadra. Het nieuwste paradepaardje van het park wordt een hybride achtbaan van de Amerikaanse bouwer RMC.

Zadra zal houten supports krijgen met stalen draagbalken en een stalen I-Box Track. Deze wordt door RMC onder andere gebruikt bij de ombouw van oude houten achtbanen zoals Untamed in Walibi Holland. Tijdens de rit raas je met een maximumsnelheid van 115 km/u door drie inversies. De baan wordt 1300 meter lang.

Ondanks een kleine tegenslag, waarbij door stormweer een deel van de structuur tegen de vlakte ging, vordert de bouw razendsnel. Op de nieuwste foto’s zien we dat de lifthill inmiddels volledig klaar is, hiermee is het hoogste punt van 61 meter bereikt.

De opening is op dit moment voorzien voor 6 april 2020.

Foto’s: Fomo Coaster & Testing Attractions