Krønasår feestelijk geopend in Europa-Park

Europa-Park heeft er een nieuw pareltje bij genaamd Krønasår – The Museum Hotel. Het park opende hiermee zijn zesde hotel. Naast de 304 kamers telt het hotel tal van eet- en drinkgelegheden. Op het aanpalende waterpark Rulantica is het nog wachten tot 28 november 2019.

 

Krønasår – The Museum Hotel telt 7 verdiepingen, 304 kamers en 1300 bedden. Verder heeft het hotel vier verschillende eet- en drinkgelegenheden. Daarnaast is er ook aan het bedrijfsleven gedacht met twee multifunctionele vergaderzalen (Kon-Tiki en Vineta).Tot slot kan je er ook een souvenirshop en twee kinderspeelzones ontdekken.

Op 24 mei vond er al een feestelijke opening plaats met veel gasten en vuurwerk. Op 31 mei namen de eerste betalende gasten hun intrek in het nieuwe hotel.

Slapen

De 304 kamers zijn verdeeld in 276 kamers met een grootte van 29 tot 49 m². Hiervan zijn er ook twee uitgerust voor mindervalide gasten. De overige 28 kamers zijn suites die een grootte hebben van minimum 57 m². Bij drie kamers kan je ook genieten van je eigen sauna. Als je voor de Royal Deluxe Suite gaat krijg je 92 m² ter beschikking. De kamers zijn gedecoreerd met hoge boekenplanken, onderzoeksinstrumenten en nostalgische telefoons. De bedden voor de kinderen zijn in de vorm van enorme koffers.

 

Eten en drinken

Krønasår telt 4 eet- en drinkgelegenheden.

In het Bubba Svens Boathouse Restaurant kan je à la carte gaan eten. Het heeft een Scandinavische en internationale keuken voor de hele familie. Het restaurant heeft 650 zitplaatsen binnen en 260 buiten. Zoals de ondertitel al doet vermoeden heeft het restaurant het karakter van een oud boothuis. De Wiking Saga aan het plafond springt meteen in het oog, een mythisch schip waarop avonturier Burghard Pieske de Atlantische Oceaan overstak.

Voor de gastronomische keuken kan je terecht in Tre Krønen. De naam verwijst naar het schip dat volgens het verhaal meer dan 500 jaar geleden verdween. Het restaurant heeft een Gustaviaanse stijl biedt plaats aan 360 gasten. Hiervan zijn er 220 binnen en 140 buiten. Net als in Bubba Svens serveert men ook hier een Scandinavische, internationale keuken. Voor de mensen die het nog wat exclusiever willen maken kunnen ook kiezen voor de Chef’s Table. Hiermee krijgt u een exclusieve blik in de keuken van het restaurant.

De zoetebekken kunnen plaats nemen in Café Konditori. Hier kunnen gasten genieten van zelfgemaakt gebak en patisserie, samen met koffie en thee. In Konditori is er plaats voor 65 gasten.

 

Tot slot is er ook nog Bar Erikssøn. Europa-Park werd hiervoor geïnspireerd door het verhaal van Leif Erikssøn. Deze viking werd geboren in 975 na Christus en ontdekte Groenland. In de bar kunnen gasten genieten van een drankje of een snelle snack. Op de kaart staan vooral Scandinavische broodspecialiteiten zoals smørrebrød. De bar heeft 140 zitplaatsen binnen, verspreid over twee verdiepingen en nog eens 190 buiten.

Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants, kijk je uit over een “fjord” en de “haven” van Rulantica.

 

Het Verhaal

Het verhaal achter het hotel bouwt verder op Adventure Club of Europe. Dit is een fictieve club van ontdekkingsreizigers. Hun eerste mysterie over de eerste vlucht werd onthuld via het vliegende theater Voletarium dat in 2017 opende. Nu stelt men ook hun vondsten doorheen de geschiedenis tentoon in een nieuw natuurhistorisch museum. Het museumhotel krijgt een Noorse sfeer.

 

Gasten worden via een shuttleservice per bus naar Europa-Park gebracht. Via een brug over het meer krijg je toegang tot het nieuwe waterpark, Rulantica. Hiervoor is nog wachten tot 28 november 2019.

 

Foto’s: Europa-Park Fans