Jungle Monster wordt Jungle Expedition in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn timmert hard aan de weg. Er zijn dit jaar twee nieuwe attracties geopend en één van de klassiekers, Jungle Monster, krijgt een grote upgrade. Jungle Monster bestaat dit jaar maar liefst 40 jaar.

 

De attractie opende in 1979 onder de naam Junglevaart en biedt gezinnen een avontuurlijke boottocht door de jungle die eindigt in een spannende grot. ,,Een attractie die al zo lang in ons park staat, verdient een grote upgrade”, zegt René Peul. ,,De laatste jaren hebben we hier en daar wel wat wijzigingen doorgevoerd, maar nu pakken we het echt groots aan. De upgrade zal zich richten op storytelling, thematisering, techniek, nieuwe effecten en duurzaamheid.”

 

Dat het Avonturenpark niet over één nacht ijs gaat, blijkt wel uit het feit dat het park al maandenlang druk achter de schermen bezig is met dit project. Peul vervolgt: ,, We hebben i.s.m. Carlijn Oosterveen van de Universiteit Twente grootschalig onderzoek gedaan naar wat een attractie nou echt interessant maakt en op basis daarvan hebben we de verhaallijn van Jungle Monster totaal herschreven. We gaan o.a. bestaande en nieuwe effecten laten aansluiten op dit vernieuwde, spannende verhaal, voegen audiofragmenten toe aan de boot, breiden de thematisering uit en de grot – dé climax van de attractie – zal aangepast worden. Het blijft absoluut een echte familieattractie maar gaat onze gasten een unieke belevenis bieden. Hij wordt een stuk intenser.“

 

Gasten gaan in de vernieuwde attractie Jungle Expedition op zoek naar de vermiste avonturier Roger die samen met zijn trouwe papagaai Geelsnavel vermist is geraakt in de jungle tijdens  de zoektocht naar de legende “De Vervloekte Schat”. De vermissing en de legende.. het is een groot mysterie. Een gevonden bandrecorder met diverse opnames van Roger helpt gasten bij hun avontuurlijke zoektocht. Tijdens de boottocht staan gasten diverse verrassingen te wachten…Zal het ze lukken het mysterie te ontrafelen?

 

Het Avonturenpark is reeds begonnen met alle werkzaamheden en verwacht de upgrade voor de

Zomervakantie gereed te hebben.