Houten achtbaan in opbouw bij SeaWorld San Antonio

Het Amerikaanse pretpark SeaWorld San Antonio, gelegen in de staat Texas, is bezig met de bouw van een gloednieuwe achtbaan! Het gaat om een houten achtbaan die de zesde rollercoaster van het park wordt. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een SeaWorld-pretpark een houten achtbaan bouwt.

 

Het was 26 september 2018 toen verschillende plannen uitlekten voor achtbanen in alle parken van de SeaWorld-groep. Ondertussen werden alle gelekte plannen bevestigd door de groep, buiten deze van SeaWorld San Antonio. Ondanks dat de uitgelekte plannen er zeer betrouwbaar uitzagen, zeker omdat ook de andere uitgelekte plannen allemaal bleken te kloppen, was het dus toch nog even wachten tot we zeker waren van de komst van deze nieuwe rollercoaster.

Op 21 april werden de eerste supports gespot. De bevestiging dat het een houten achtbaan ging worden kwam er op 6 juni 2019, toen plotseling houten trackdelen werden geplaatst op de al reeds geplaatste supports. Door de vorderingen in de bouwwerken was de komst van de houten achtbaan niet langer meer te ontkennen.

Volgens de plannen die uitlekten zal de nieuwe achtbanen opgeleverd worden tegen maart of april van 2020. De rollercoaster zou 30 meter hoog worden en een snelheid krijgen van ongeveer 85 km/u. De houten achtbaan zou in een nieuwe themazone komen te liggen die in het teken zal staan van de schildpadden.

Het moet ook de langste houten achtbaan van Texas worden, maar dit record stelt niet zo heel veel voor aangezien er maar twee andere houten achtbanen in deze staat zijn. De langste is de Boardwalk Bullet uit Kemah Boardwalk met een lengte van 986,3 meter. Wie de achtbaan zal bouwen is nog niet bekendgemaakt.

 

 

 

Bronnen: newsplusnotes, rcdb, Amusement Leaks

Foto’s: Justin Kline, Texas Thrill Seekers (Matthew Myers), rcdb (Russell Rakowitz)