Opening Harry Potter rollercoaster zorgt voor wachtrij van 10 uur!

Het Amerikaanse pretpark Universal Studios Islands of Adventure heeft haar gloednieuwe Harry Potter-achtbaan geopend. Het gaat om een rollercoaster met meerdere lanceringen die volledig in het teken staat van Hagrid. Bezoekers mogen plaatsnemen in een unieke motor met zijspan.

 

De Harry Potter-achtbaan in het Amerikaanse pretpark Universal Studios Islands of Adventure is geopend voor het publiek! De spectaculaire achtbaan heeft 7 lanceringen, een drop track-element waarbij de bezoekers 5,2 meter naar beneden vallen en een spike waarop de achtbaantrein weer achterwaarts naar beneden rijdt. De rollercoaster is gebouwd en ontwikkeld door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Op de openingsdag liep de wachtrij van de attractie op tot 10 uur. Bezoekers moesten dus 600 minuten geduld uitoefenen om een ritje te mogen maken op de nieuwigheid. Het lijkt er alvast op dat hiermee een nieuw wereldrecord is gevestigd.

 

De achtbaan heeft de naam Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure gekregen en is maar liefst 1.540,2 meter lang, hiermee is het de langste gethematiseerde achtbaan ter wereld. Een ritje duurt bijgevolg ook meer dan 3 minuten. Verder heeft de achtbaan een hoogte van 19,8 meter en wordt er een snelheid tot 80,5 km/u bereikt. Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure heeft het meeste aantal lanceringen ter wereld.

 

Een eerste deel van de Harry Potter-themazone opende in 2010 met een replica van Hogwarts, waarin de darkride Harry Potter and the Forbidden Journey zich bevindt. Aanpalende attracties werden vernieuwd, waaronder de toenmalige Dueling Dragons en Flying Unicorn, die omgedoopt werden tot Dragon Challenge en Flight of the Hippogriff.

 

Vier jaar later werd het gebied verder uitgebreid in het nabijgelegen zusterpark Universal Studios Florida. Dit keer met een replica van Diagon Alley en de achtbaan Harry Potter and the Escape from Gringotts. Verder werd er ook een Hogwarts Express gebouwd, die de zones in beide parken met elkaar verbindt. In 2017 werd Dragon Challenge gesloopt om plaats te ruimen voor het nieuwe gebied.

 

Alles over Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure kan je hier terugvinden.