West Coast Racers in Six Flags Magic Mountain gaat de hoogte in

In het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain is men begonnen met de bouw van hun 21ste achtbaan. De nieuwe achtbaan met de naam West Coast Racers wordt een duellerende, gelanceerde achtbaan. Inmiddels zijn de funderingen gegoten en zijn de eerste supports geplaatst.

 

Begin november kondigde het Amerikaanse pretpark Six Flags Magic Mountain de komst van hun 21ste achtbaan aan. Het park koos meteen voor een unieke, duellerende, gelanceerde achtbaan. De nieuwigheid zal West Coast Racers heten en gebouwd worden naast de houten achtbaan Apocalypse. Rond de nieuwe achtbaan ontstaat een nieuwe themazone, die een urban Los Angeles jasje krijgt. In deze zone worden de houten achtbaan en een karting attractie opgenomen. Verder komen hier nieuwe horecapunten, games en winkels.

Het park deelde een eerste bouwfoto. Hierop zien we dat Premier Rides, die instaat voor de bouw van de nieuwe achtbaan, de eerste support aan het plaatsen is.

 

West Coast Racers zal een zogenaamde Möbius lay-out krijgen. Door deze speciale lay-out wordt een race-effect gecreëerd. Er zullen namelijk twee tracks naast elkaar lopen, die in een lus met elkaar verbonden zijn. Door deze Möbiusvorm vertrek je aan één zijde van de baan en ga je opnieuw doorheen het station om het tweede deel van de track af te leggen. Je wordt op deze manier tot viermaal gelanceerd. Wanneer je de tweede maal doorheen het station gaat, zal je als het ware een soort pitstop maken in een tuning shop.

 

Tijdens de rit zal je naast de vier lanceringen ook vier inversies ervaren, waarvan drie zero-g rolls en een zero-g stall. De banen zullen elkaar 15 maal kruisen, wat neerkomt op 30 maal per rit. Eén van de kruisingen bevat een zogenaamd high five element. De topsnelheid van de baan zal op 88 km/u komen te liggen. De treinen op de baan zullen plaats bieden aan 12 personen, 6 rijen van 2 personen. Officieel is nog niet bekend hoeveel treinen er precies op de baan zullen rijden, maar afgaande op het filmpje lijken dat er drie te zijn.

 

Wanneer we voor het eerst kunnen genieten van de nieuwe achtbaan is nog niet bekendgemaakt.

 

 

Bron: Six Flags Magic Mountain