Tokyo Dome City opende Panic Coaster – Back Daaan

Tokyo Dome City heeft een nieuwe overdekte achtbaan geopend. Panic Coaster – Back Daaan is een shuttle family coaster uit het assortiment van Gerstlauer. Tijdens de rit wordt je vier keer gelanceerd.

Tokyo Dome City is bekend door de in 2003 geopende achtbaan Thunder Dolphin. De Intamin mega coaster is bekend om wille van zijn opvallende interactie met het reuzenrad en de gebouwen rondom de baan. Na de sluiting van verschillende achtbanen rondom het jaar 2010 was het de enigste achtbaan nog aanwezig in het park.

Daar komt nu, met de opening van Panic Coaster – Back Daaan, verandering in. De nieuwe achtbaan is een overdekte shuttle coaster gericht op de gehele familie. Panic Coaster – Back Daaan werd gebouwd door de Duitse achtbaanfabrikant Gerstlauer. Je wordt hierbij vier keer via wielaandrijving gelanceerd.

De rit begint met het doven van de lichten waarna er op schermen naast de track een bom begint te stuiteren. Wanneer de bom uiteindelijk ontploft worden de passagiers voorwaarts gelanceerd. In volledige duisternis ervaar je enkele bochten en heuvels. Vervolgens is er een tweede lancering die voldoende snelheid genereert om het laatste stuk track tot een goed einde te brengen.

Eenmaal terug aangekomen in het station merk je dat je achterwaarts staat. Op de schermen naast je begint de bom opnieuw te kaatsen. Deze keer nog wat sterker dan de eerste keer. Wanneer de bom opnieuw ontploft, word je achterwaarts gelanceerd om de volledige track voor een tweede keer achterwaarts af te leggen. Nu vindt de rit niet in volledige duisternis plaats maar zijn er rondom de track een heleboel flikkerende lichtjes in alle mogelijke kleuren aangegaan. Daarnaast speelt er nu ook muziek af. Nu vindt ook de vierde en laatste lancering plaats, om het station in de juiste richting terug binnen te rijden.

Een ritje op de achtbaan duur ongeveer twee en halve minuut. Er is plaats voor 16 passagiers.

 

Naast de achtbaan opende in de Geopolis zone van Tokyo Dome City ook een tweede nieuwigheid. Met Gan Gun Battlers vind je er voortaan ook een 3D schietattractie terug.