Walibi Holland gaat achtbaan Lost Gravity nog spannender maken!

Op dit moment is Walibi Holland bezig met de bouw van de gloednieuwe spectaculaire achtbaan Untamed, maar dat houdt het park niet tegen om ook de rollercoaster Lost Gravity te vernieuwen. Binnenkort zullen de bezoekers de mogelijkheid krijgen om een ritje op Lost Gravity achterstevoren te beleven zodat de rit nog spannender zal worden.

 

Lost Gravity is een achtbaan die in 2016 geopend werd, bezoekers nemen plaats in karretjes waar je in twee rijen van vier personen naast elkaar kan zitten. De buitenste stoeltjes zijn vloer loos waardoor je met je benen los hangt gedurende de rit. De rollercoaster staat in het teken van verloren zwaartekracht.

Walibi Holland wilt nu enkele zitjes van de achtbaantrein omdraaien zodat de bezoekers de achtbaanrit zowel voorwaarts als achterwaarts kunnen beleven. Dit nieuws vertelde Mascha Van Till, directeur van het park, exclusief aan onze redactie. Op dit moment bekijkt Walibi Holland op welke manier ze de stoeltjes kunnen omdraaien. Eens dit gebeurd is en de keuringsdiensten hebben ook hun toestemming gegeven, kan het nieuwe avontuur beginnen!

 

Lost Gravity opende in 2016 en werd gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het is de eerste achtbaan van het type Big Dipper dat de fabrikant bouwde. De achtbaanrit start met een lifthill van 32 meter hoog, hierna volgt een scherpe drop naar beneden waarbij een snelheid van 87 km/u wordt behaald. Tijdens het parcours van 680 meter gaan de bezoekers 2 keer overkop. De rapper Mr. Polska maakte destijds de themamuziek van de achtbaan.

 

Update 27 mei 2019:

Ondertussen zijn de testritten met de vernieuwde karretjes begonnen!