Treinen aangekomen en baan compleet voor Fury in Bobbejaanland

Vandaag is in Bobbejaanland het laatste baandeel van de spectaculaire nieuwe achtbaan Fury geplaatst. Dat kan maar een ding betekenen: dat de testritjes bijna kunnen beginnen. En die vermoedens werden snel bevestigd omdat ook de twee treinen voor de achtbaan zijn aangekomen in het park.

 

Eind juni opent Bobbejaanland haar grootste investering ooit: het Land of Legends, waarin Typhoon en Sledge Hammer worden geïntegreerd. Maar daar komt uiteraard ook het nieuwe paradepaardje van het park te staan: de triple launch achtbaan Fury. Fury is gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer en wordt de snelste achtbaan van de Benelux met 106,6 km/h wanneer hij opent eind juni. Vandaag was het dan ook een belangrijke dag in de bouw van deze achtbaan. Zo werd niet enkel het laatste baandeel geplaatst, maar zijn ook de treinen in het park gespot.

Op exclusieve foto’s van TPF is te zien dat de twee treinen van de 43 meter hoge achtbaan in het park zijn aangekomen. De treinen hebben een zwart-grijs uitziende kleur en zijn momenteel nog in beschermfolie omhuld. Ook de thema-elementen op de trein zijn nog niet te herkennen. Een leuk detail is wel dat de stukken baan waar de treinen opstaan, de originele rode conceptkleur van de achtbaan Fury hebben. Deze hebben ze later veranderd naar de fel oranje kleur dat Fury nu heeft.

Daarnaast is vandaag ook de baan zelf vervolledigd. Zo is eerder vandaag het laatste baandeel op zijn plek gehesen en is de 600 meter lange achtbaan compleet, samen met de impressionante support-constructie. De opbouw van de track en supports heeft ruim twee maanden in beslag genomen.

Voor de opening van Fury mikt Bobbejaanland op eind juni. Eerder werd ook al bekend dat de nieuwe achtbaan een uniek element zal hebben dat nog nergens ter wereld te vinden is: zo kan men zelf kiezen of de achtbaan vooruit of achteruit wordt gereden.

 

 

Foto’s: TPF