Gloednieuwe thrillride voor kermis van Dordrecht in aanbouw bij KMG

De Nederlandse fabrikant KMG heeft foto’s gedeeld van de nieuwe thrill ride Fireball. De attractie is besteld door Peter Stroucken, die met de gloednieuwe attractie op de zomerkermis van Dordrecht in première wilt gaan.

 

Peter Stroucken verkocht deze winter zijn familie achtbaan, Dragon Coaster, na 1 jaar alweer door aan de exploitanten Dauphin en van der Beek. Stroucken had immers zijn oog laten vallen op een nieuwe thrill ride die door KMG vorig jaar werd gelanceerd. Het gaat om de attractie met de modelnaam Surf Ride waarvan de concepten in mei van 2017 onthuld werd door de fabrikant.

De attractie had meteen al heel wat aanvragen en er werden een aantal exemplaren besteld. De eerste Surf Ride maakte zijn debuut in augustus 2018 op de Duitse kermissen, als X-Force, onder de exploitant Mike Klinge. Een tweede attractie werd verkocht aan de Australische exploitant Broderick Pavier die de attractie tot Wipe Out doopte. De Wipe Out ging in première op Winter Wonderland in het Engelse Hyde Park te London. Daarna werd de attractie verscheept naar Australië.

 

Het succes van de attractie moet voornamelijk afhangen van een breed publiek. De thrill attractie maakt geen overdreven bewegingen waardoor zowel de echte thrill seeker als de gewone bezoeker en kinderen aangetrokken worden om een ritje te maken in de attractie.

Daarnaast kan de snelheid van de drie verschillende onderdelen apart aangepast worden zodanig dat de attractie harder of zachter gaat naar gelang het publiek wilt. Ideaal om bijvoorbeeld in de namiddag wanneer er veel kinderen zijn op een rustig tempo te draaien en tegen de avond wanneer er veel tieners zijn hard te gaan.

Fireball zal in première gaan op de zomerkermis van Dordrecht die plaats vindt van 22 juni tot en met 30 juni 2019. In totaal zullen er 31 attracties afzakken naar Dordrecht waarvan er ongeveer 11 van het type grootvermaak zijn.

Ondertussen deelde KMG foto’s van de attractie op haar sociale media. De Nederlandse fabrikant is nog volop in de weer met de afwerking van de attractie.

 

Foto’s: KMG