In de Vlindertuin van ZOO Antwerpen ontpopt prachtig exotisch leven

Het is weer op en top genieten in de Vlindertuin van ZOO Antwerpen. Vanaf nu arriveren er wekelijks zo’n 400 vlinderpoppen uit Costa Rica die in de vlinderkast van de Vlindertuin ontpoppen in schoonheid en elegantie. Ze arriveren als pop en worden in vlinderkasten gehangen waar ze na 1 à 7 dagen uitkomen. De 15 soorten poppen en vlinders variëren in kleur en grootte. Deze ongelofelijke metamorfose van pop naar vlinder gebeurt in het prachtige historische decor van de Wintertuin anno 1897 met veel glas en licht. Eenmaal ontpopt fladderen ze tussen de bezoekers door. Een machtig gezicht. De meeste vlinders, zoals passiebloemvlinders, eten vooral nectar en stuifmeel. De grote, blauwe morpho’s verkiezen overrijp fruit. In de Vlindertuin van ZOO Antwerpen staan verschillende voedselplatformpjes en zie je ze eten met hun roltong.

 

 

 

Bescherming tropisch regenwoud

De poppen komen uit Costa Rica (Centraal-Amerika) waar ze gekweekt worden door vlinderboeren. Om de poppen duurzaam in te zamelen en te kweken worden grote stukken regenwoud intact gehouden en gebruiken de boeren geen pesticiden. Het kweken van de vlinderpoppen verschaft eerlijk, natuur- en milieuvriendelijk werk en een inkomen aan de plaatselijke bevolking. Zo helpt ZOO Antwerpen het regenwoud een stukje te bewaren.

 

Help mee!

Wereldwijd staan er meer dan zevenhonderd vlindersoorten op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten. Ook in België staat de natuur onder druk. Help de vlinders en maak van je eigen tuin of balkon een vlindertuin.