Carowinds sluit met Rip Roarin‘ Rapids haar laatste waterattractie

Het Amerikaanse pretpark Carowinds bevestigde onlangs de sluiting van haar allerlaatste waterattractie Rip Roarin‘ Rapids. Gelukkig voor de bezoekers opende het park een nieuwe achtbaan, maar afkoeling zoeken op een warme dag zal enkel nog lukken in het naastgelegen waterpark.

 

Na de sluiting van de “Shoot The Chute” attractie White Water Falls en Log Flume attractie Wild Thornberry’s River Adventure, liet het Amerikaanse pretpark Carowinds weten dat ook haar Rapid River Rip Roarin‘ Rapids het park verlaten heeft.

Rip Roarin‘ Rapids werd geopend in 1982 en gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Heel veel informatie over het waarom, laat het park voorlopig nog niet los. Het blijft dus ook gissen wat er op deze plek in de toekomst zal verschijnen.

Gelukkig kunnen de bezoekers van het park dit jaar wel plaatsnemen in de gloednieuwe achtbaan Copperhead Strike. Deze achtbaan werd gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. De achtbaan heeft een lengte van 992,1 meter en een maximale hoogte van 25 meter. Al meteen na de start ga je doorheen een heartline roll. Nadien volgt een eerste lancering die je tot een snelheid van net geen 70 km/uur op 2,5 seconden brengt. Vervolgens ga je doorheen een eerste looping en een kurkentrekker. Daarna volgt een tweede lancering die je uiteindelijk op een topsnelheid van 80,5 km per uur brengt. Wat volgt is een cutback en tot slot een tweede looping als vijfde en laatste inversie. De totale rit duur bedraagt 2 minuten en 24 seconden.

 

Bron en foto: Carowinds