Zoo Safaripark Stukenbrock viert 50ste verjaardag met nieuwe naam en indoorgebied

Het Duitse safaripark Zoo Safaripark Stukenbrock wordt dit jaar 50, om dit te vieren werd gekozen voor een nieuwe naam en een nieuwe indoorzone voor kinderen. Het park zal voortaan door het leven gaan als Safariland Stuckenbrock.

 

50 jaar geleden opende Zoo Safaripark Stukenbrock als Hollywood en Safaripark Stukenbrock, een dierenpark dat je op safariwijze kon bezoeken. Dat betekend dat je met de wagen doorheen de dierenverblijven kan rijden, tussen de wilde dieren. Later kwam er een attractiegedeelte bij, waar de grote blikvangers twee achtbanen en een speciale waterattractie zijn.

 

 

Vanaf dit jaar keert het park terug naar haar roots, zo laat het park weten. Door de jaren heen stond het park als bekend als Safaripark, vandaar dat ook de nieuwe naam Safariland gekozen werd. In dit jubileumjaar zullen meerdere nieuwigheden geopend worden. Maar er was ook zeer jammer nieuws, de directeur van het park, Fritz Wurms, overleed op 66-jarige leeftijd.

Deze zomer zal het park een gloednieuw indoorgebied openen, dat de naam Kattas Welt krijgt. Deze naam vloeit voort van het Duitse Katta wat ringstaartmaki betekent. Kattas Welt wordt een overdekte speelhal van duizend vierkante meter met een groot aanbod aan klimtoestellen, bedoeld voor kinderen tot 12 jaar.

 

Verder zullen de bezoekers vanaf dit jaar kunnen overnachten in een van de 48 safarilodges die 4 tot 6 personen kunnen herbergen in een luxueuze Afrikaanse setting. Er worden zowel tenten als hutten aangeboden, uitgerust met airco, een badkamer, koelkast en een flatscreen-tv. De lodges bevinden zich vlakbij het apen- en jachtluipaardenverblijf om zo de sfeer van een echte Afrikaanse safari zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen.

 

 

Bronnen: Safariland Stuckenbrock, Parkerlebnis

Foto’s: Safariland Stuckenbrock