Walibi bevestigt opnieuw titel “Beste Pretpark van België”

Walibi Belgium viel nogmaals in de prijzen tijdens de negende editie van de Diamond ThemePark Awards, die dit jaar in het Nederlandse pretpark Efteling werden uitgereikt. Walibi mocht maar liefst 5 awards in ontvangst nemen en ging voor het vierde jaar op rij aan de haal met de hoofdprijs: de prijs voor “Beste Pretpark van België”.

 

Naast de felbegeerde award voor “Beste Pretpark van België” werd Walibi Belgium ook bekroond tot “Meest Sensationele Park van België”. Met 160.000 bezoekers in 13 dagen tijd organiseert het Waverse pretpark “het grootste Halloweenevent van België”. Walibi mag voor het tweede jaar op rij zijn angstaanjagend evenement ook tot “Beste Halloweenevenement van België” noemen. Ook Splashcoaster PULSAR, die in 2016 in Orlando werd bekroond tot “Beste Nieuwe Attractie Ter Wereld”, ontving de prijs voor “Beste Waterattractie”, zowel voor Nederland als voor België. Family funcoaster Tiki-Waka behaalde brons in de categorie  “Beste Nieuwigheid in Europa”. 

 

De prijzen werden uitgereikt op basis van de stemmen van 46.845 pretparkfans én een uitgebreide professionele jury.

 

‘We zijn zeer tevreden met dit resultaat’, zegt Jean-Christophe Parent, algemeen directeur van Walibi Belgium. ‘Voor het vierde jaar op rij wordt Walibi erkend als beste pretpark van België. De Europese onderscheiding voor Tiki-Waka alsook de nieuwe prijs voor Pulsar bevestigen nogmaals het positieve effect van de vernieuwingsstrategie van het pretpark.’