Plopsa investeert komende 5 jaar 25 miljoen euro in Holiday Park

Plopsa kondigt voor 25 miljoen euro aan investeringen aan in het Duitse Holiday Park. De investeringen worden verspreid over 5 jaar. Het gaat om onder andere de thematisering van de rapid river Donnerfluss, twee nieuwe attracties in het Wickie de Viking gebied en de bouw van een hotel.

 

In 2010 kocht de Belgische Plopsa Group het Duits Holiday Park. Plopsa, de pretparkengroep achter Studio 100, staat internationaal bekend om hun attracties gethematiseerd rond Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Vorig jaar opende Holiday Park het indoor gedeelte Holiday Indoor met attracties rond Heidi en de in Duitsland meer bekende figuurtje Tabaluga en Mia en Me. Met onder andere een dierenmolen die we kennen van Plopsaland De Panne en een Zierer achtbaan die we kennen uit de indoorparken in Hasselt en Coevorden.

 

Nu kondigt Plopsa de verdere investeringen in het park aan. Ten eerste zal de rapid river Donnerfluss geherthematiseerd worden naar Dino Splash. De wildwaterrivier werd oorspronkelijk gebouwd in 1983 door Intamin. Nu krijgt de attractie een dino-sausje. Het dinosaurus thema verwijst niet naar een televisieprogramma uit het Studio 100 assortiment. Het thema werd voor het eerst gebruikt in 2015 bij een nieuwe waterglijbaan in Plopsa Coo. Momenteel krijgt ook De Boomstammetjes in Plopsaland De Panne een dinothema mee. Hierbij wordt het kasteel vervangen door een grote vulkaan rond de baan. In Holiday Park krijgen we een rit door een prehistorisch landschap. Net zoals in De Panne mogen we rond de baan dinosaurus animatronics verwachten. De vernieuwde attractie zou volgend jaar al moeten openen.

In het Wickie de Viking gedeelte dat momenteel bestaat uit de log flume Wickie Splash mogen we in de toekomst een Disk’O Coaster en een Splash Battle verwachten. Beide attracties kunnen we momenteel al vinden in Plopsaland De Panne, onder de naam De Grote Golf en Wickie The Battle.

 

Om het investeringsplan van 25 miljoen euro af te ronden krijgt het park ook een hotel. Naar het voorbeeld van Plopsaland De Panne, waar op dit moment het hotel in aanbouw is.

 

Met de investeringen wil het park in de toekomst de kaap van de 1 miljoen bezoekers bereiken.