Opnieuw drie sterren voor Pairi Daiza in de Groene Gids van Michelin

Voor het vijfde jaar op rij heeft Pairi Daiza de maximumscore behaald in de prestigieuze Groene Gids van Michelin.

 

Ook in 2019 blijft Pairi Daiza een van de topbestemmingen voor (dag)toeristen in België. Michelin wees het park opnieuw drie sterren toe in haar beoordeling, gebaseerd op negen criteria, die geëvalueerd werden door een uitgebreid team van redacteurs en auteurs.

Pairi Daiza is de enige Belgische bestemming met drie sterren in de categorie ‘Ontspanning’. In totaal krijgen 22 Belgische bestemmingen de drie sterren-notering toebedeeld. Pairi Daiza krijgt in de topcategorie het gezelschap van onder meer de Grote Markt van Brussel en het historisch centrum van Brugge.

Het spreekt vanzelf dat Pairi Daiza bijzonder verheugd is met deze nieuwe bekroning. Eric Domb, stichter en eigenaar: “Deze drie sterren zijn een mooie bekroning voor al het werk dat onze teams dag in dag uit leveren, net zoals ook onze titel Beste Dierentuin van Europa 2019 dat onlangs al was. Alle verzorgers, tuinmannen, architecten, ingenieurs en andere mensen die van ons een referentie maken op vlak van natuurconservatie en de bescherming van bedreigde diersoorten verdienen deze beloning dubbel en dik.”

In 2018 investeerde Pairi Daiza maar liefst drie miljoen euro in het behoud van natuur en bedreigde diersoorten via haar Pairi Daiza Foundation, een bedrag dat dit jaar ruim overschreden zal worden. Deze inspanningen zouden niet mogelijk zijn zonder de dagelijkse steun van al onze bezoekers. Ze vormen voor ons een extra motivatie om op de ingeslagen weg door te gaan.