Nieuwe ontwerpen en eerste steenlegging Plopsa Hotel

In Plopsaland De Panne is men reeds druk in de weer met de opbouw van hun eerste grote on-site hotel. woensdag 10 april werd symbolisch de eerste steen van dit 500 bedden tellende hotel geplaatst. Daarnaast werden ook verscheidene nieuwe concepten getoond en konden we een kijkje nemen in een mock-up standaardkamer.

 

In de zomer van 2020 opent de Plopsa Group hun eerste themahotel, met een prijskaartje van €20 miljoen. Het hotel zal 117 themakamers, twee bars, een groot restaurant en drie vergaderzalen tellen, zodat het ook voor zakelijke klanten aantrekkelijk wordt. Van de 117 kamers zullen er 92 standaardkamers, 14 luxesuites en 11 themasuites zijn. Die themasuites gaan elk naar een ander studio 100-figuurtje worden gethematiseerd.

 

Mock-up standaardkamer

Voordat de afwerking van de individuele kamers kan beginnen, moeten er uiteraard veel keuzes gemaakt worden. Speciaal daarvoor werd een mock-up kamer opgetrokken die de indeling, meubels en aankleding van de 92 identieke standaardkamers toont. Deze vierpersoonskamers van ongeveer 32 vierkante meter krijgen een neutraler ‘theaterthema’. Prominent in het midden van de kamer hangt een grote visualisatie van een theater. Het dubbel bed is zo gepositioneerd dat jij als het ware op het podium van het theater slaapt. Naast het groot bed staat een stapelbed dat op maat van een volwassene is gemaakt zodat ook zij daar comfortabel kunnen slapen. Verder hangen er zware rode theatergordijnen, een tv en verscheidene fotokaders. Daarnaast heeft de kamer ook een badkamer met een douche en een apart toilet.

Nieuwe ontwerpen

Naast de onthulling van de standaardkamer heeft Plopsa ook meer tekeningen vrijgegeven. Zo is er op nieuwe concept arts te zien hoe onder andere één van de bars en het buffetrestaurant er komen uit te zien, allemaal in dezelfde theaterstijl. Verder zijn er ook tekeningen van enkele themasuites onthuld. Zo krijgen onder andere Bumba, K3, Piet Piraat en Plop een eigen kamer, elk in de stijl van het desbetreffende figuurtje.

Eerste steenlegging

Een bouwproject kan uiteraard niet verlopen zonder de symbolische ‘eerste steenlegging’. Dat gebeurde ditmaal in het bijzijn van minister Ben Weyts, Studio 100 oprichter Gert Verhulst, Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof, burgemeester Bram Degrieck en schepen Cindy Verbrugge. Zij werden uitgenodigd om hun aanwezigheid te vereeuwigen in de vorm van een handafdruk, die later een mooi plekje krijgt in het hotel. Daarna werden zij ook uitgenodigd om de mock-up kamer te bezoeken om de toekomstige hotelbeleving al eens te ervaren.