Tweede PowerSplash ter wereld wordt opgebouwd in Happy Valley Shenzhen

In het Chinese Happy Valley Shenzhen is men druk in de weer met de bouw van hun nieuwe waterattractie. Deze PowerSplash van de Duitse fabrikant Mack Rides wordt het tweede exemplaar ter wereld na het prototype ‘Pulsar’ in Walibi Belgium.

 

De Duitse fabrikant Mack Rides lanceerde in 2016 een revolutionaire waterachtbaan: de PowerSplash. Deze triple-launch shuttle-achtbaan lanceert je geleidelijk tot 101 km/h en heeft een hoogte van 45 meter. Na de laatste lancering passeer je het waterbassin, dat dan nog leeg is. Eenmaal de boot van 20 personen is gepasseerd, wordt het bassin in enkele seconden opgevuld met water wat resulteert is een gigantische splash op het einde van de rit.

Nu blijkt dat Happy Valley in het Chinese Shenzhen (nabij Hongkong) het tweede park wordt dat deze attractie in huis haalt, dat is te zien op de recente bouwfoto’s. Er is duidelijk te zien dat zowel het waterbassin klaar is en dat de ondersteuningsconstructie voor de torens reeds overeind staat.

Pulsar

In 2016 opende het prototype van deze attractie in Walibi Belgium. Deze attractie is 45 meter hoog en heeft een lengte van 217 meter. De inzittenden worden eerst achterwaarts, dan voorwaarts en terug achterwaarts gelanceerd om dan met een immense splash in het water terecht te komen. Een ander uniek concept is dat er twee boten gebruikt kunnen worden, door gebruik te maken van een draaischijf in het station. Daardoor wordt de capaciteit van de baan vele malen groter.

 

Video Pulsar:

 

Er wordt verwacht dat de achtbaan in Happy Valley een exacte kloon van Pulsar wordt. Wanneer de attractie in Happy Valley opent, is nog niet bekend. Er werd eerder gecommuniceerd dat de baan al in 2018 zou openen, maar die deadline is duidelijk niet gehaald.

 

 

Bron: VHCoasters
Foto’s:
Roller Coaster Masters