Nieuw pretpark voor Spanje in 2023

In Castilblanco, een kleine 3 uur rijden van Madrid, gaat men binnenkort beginnen met de bouw van een nieuwe toeristische trekpleister. ‘Elysium City’ zal een gigantische entertainment stad worden waar men onder andere een pretpark en verschillende hotels zal vinden.

 

In Spanje zal je vanaf 2023 kunnen genieten van ‘Elysium City’, een zogenaamde “slimme stad”. Naast een pretpark zal je hier ook een waterpark en een golfbaan met 18 holes vinden. Ook de omgeving zal gebruikt worden door de bezoekers voor wandelingen of fietstochten. Daarnaast zal er ook een stadion te vinden zijn met 40.000 plaatsen voor muziek- en sportevenementen. Dit alles zal te bereiken zijn via een eigen hogesnelheidstrein en helikopterhaven.

Men hoopt later dit jaar te beginnen met de eerste bouwwerken, waarbij de eerste fase van dit gigantische project moet klaar zijn tegen 2023. In het eerste jaar wil men reeds 4 miljoen bezoekers verwelkomen in hun 4 hotels met in totaal 3000 kamers en met elk hun eigen casino. Tegen 2028 wil men dan uitbreiden met enkele luxe hotels en een Formule-1 circuit.

Oprichter John Cora vertelde het volgende over dit project: “we willen in principe een stad bouwen met in het midden een entertainment centrum. Dit zal een ‘Disney-level’ pretpark bevatten en een uniek waterpark”

 

Bron: The Sun; Elysium City