PortAventura Park opent nieuwe darkride: Street Mission

Bij de start van het nieuwe seizoen verwelkomde het Spaanse PortAventura World een nieuwe attractie. De interactieve dark ride staat volledig in het teken van Sesamstraat. De kersverse attractie zal door het leven gaan als Street Mission.

 

In 2011 opende PortAventura Park het gebied SésamoAventure. Een kinderzone helemaal in het teken van Sesame Street, de Amerikaanse versie van Sesamstraat. De zone breidt dit jaar uit met een nieuwe grote attractie. Een interactieve dark ride met als naam Street Mission. Op 6 april, bij de start van het nieuwe seizoen, opende de deuren van de nieuwe beleving.

 

 

In Street Mission zal detective Coco (Grover) je gids zijn. Samen met hem ga je op avontuur. Je moet op zoek gaan naar aanwijzingen om het mysterie in Sesamstraat te helpen oplossen.

 

 

De nieuwe attractie werd ontwikkeld door Sally Corporation en Sesame Workshop. Street Mission is ondergebracht in een nieuw gebouw van 1300m². De attractie begint eerst met een 11 minuten durende voorshow. Vervolgens stap je in één van de wagens en beleef je een interactieve dark ride van net geen 6 minuten. Hierin moet je schieten op de meer dan 2000 doelen. Dit zullen zowel virtuele als praktische doelen zijn. Naast 8 projectieschermen wordt er ook gebruik gemaakt van animatronics. De kostprijs van de nieuwigheid is naar schatting 15 miljoen euro.

 

Bron: Sally Corporation