Nationale Bijentelling in Archeon

In het weekend van 13 en 14 april doet Archeon mee aan de ‘Nationale Bijentelling’. Waarom doen we daar aan mee, het museumpark is immers al een eldorado voor wilde bijen? Dat doet Archeon omdat het niet goed gaat met de wilde bij in Nederland. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen.

 

Elke bij telt, u ook?

In Archeon komen de meeste bijensoorten van heel Zuid Holland voor, u kunt op die dag dus veel verschillende wilde bijen maar ook honingbijen herkennen en fotograferen.

Archeon laat u tijdens dit weekend zien hoe u thuis met eenvoudige maatregelen een beter leven voor bestuivers kunt creëren. Uw bijdrage zorgt ervoor dat de werkgroep bijenlandschap Groene Cirkels Archeon de zorg van bedreigde bijen kan verbeteren. Archeon organiseert tijdens dit weekend ook een informatiemarkt in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn, het IVN, Groei en Bloei en operatie Steenbreek.